Slingeland verkozen tot meest patiëntvriendelijke ziekenhuis

Array

Het Slingeland Ziekenhuis is door de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) verkozen tot meest patiëntvriendelijke ziekenhuis. Van de 10 genomineerde ziekenhuizen mocht het Slingeland Ziekenhuis uiteindelijk de prijs in ontvangst nemen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst van de patiëntenfederatie NPCF in de Landgoederij te Bunnik werd dit bekend gemaakt.
Slingeland werd geroemd om de duidelijke uitleg, het geduld van de medewerkers, de pijnbestrijding en het vermogen om patiënten gerust te stellen.
Silvia van den Berg, Unitmanager patiëntencommunicatie van het Slingeland Ziekenhuis, kreeg de prijs uitgereikt van mevrouw Gerdi Verbeet, voorzitter van de Raad van toezicht van de NPCF en mevrouw Wilna Wind, directeur van de NPCF.

SlingelandvriendelijkBeoordeling
Om de patiëntvriendelijkheid van de ziekenhuizen te beoordelen werd gebruik gemaakt van de waarderingen op ZorgkaartNederland.nl. Alle ziekenhuizen in Nederland met meer dan 100 waarderingen vanaf juni 2013 zijn meegenomen in de beoordeling. Hierbij tellen ook de waarderingen per specialist mee. Op basis hiervan werd de top 10 samengesteld. De uitslag is vastgesteld in samenwerking met MarketResponse, een van de toonaangevende research consultancy bureaus in Nederland. Patiënten beoordelen de ziekenhuizen op ZorgkaartNederland op basis van onder andere de informatievoorziening, de bejegening, de behandeling en de accommodatie.

Bron: Slingeland Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen