iBeacon app Elevate stuurt mensen de trap op

0
426

prestatie trap

De Gouden Trap

App specialist Touchwonders winnaar verkiezing trapvriendelijkste bedrijf van Nederland.
Samenvatting
App specialist Touchwonders ontwierp en ontwikkelde Elevate, een app die mensen stimuleert vaker de trap te nemen. De app werkt op basis van iBeacon technologie. Mede dankzij deze innovatie is Touchwonders door het Diabetes Fonds verkozen tot meest trapvriendelijke bedrijf van Nederland. Elevate is gratis te downloaden in de iPhone App Store.

Traplopen wordt een competitie
De Elevate app meet hoe vaak je de trap en/of de lift neemt. Voor iedere verdieping waar de trap gebruikt wordt krijg je een punt. Met een snelle tijd kan je bovendien bonuspunten verdienen. Wanneer de lift gebruikt wordt krijg je een strafpunt. Hierdoor kunnen er pas weer punten worden verdiend nadat de strafpunten zijn weggewerkt. Dit doe je door de trap weer te nemen. De app werkt doordat deze signalen ontvangt van iBeacons die op de verdiepingen en in de lift hangen.

Mensen krijgen een (ludiek) bericht op het moment dat ze de lift nemen. Hierdoor worden ze gemotiveerd om volgende keer toch de trap te nemen. Bovendien worden verdiende punten per dag en per week bijgehouden in een ranglijst van collega’s die ook Elevate gebruiken.

Meest trapvriendelijke bedrijf van Nederland
Touchwonders is dankzij de Elevate app winnaar van de verkiezing „Meest trapvriendelijke bedrijf van Nederland.” Deze verkiezing is onderdeel van De Nationale Traploopweek die elk jaar wordt georganiseerd door het Diabetes Fonds. De verkiezing heeft tot doel mensen te stimuleren meer te bewegen door de trap te nemen.

Primeur voor Bedrijvencentrum Hooghiemstra
Elevate stimuleert alle bezoekers en medewerkers van Bedrijvencentrum Hooghiemstra, waar Touchwonders gevestigd is, vaker de trap te nemen. Hooghiemstra is hiermee het eerste bedrijfsgebouw dat gebruikt maakt van deze techniek. Hooghiemstra heeft naast Elevate nog diverse andere trapstimulerende maatregelen genomen.

Wat zijn iBeacons
iBeacons zijn eenvoudige kleine kastjes die een signaal uitzenden. Doordat ze zo klein zijn kunnen ze overal geplaatst worden. Apps die voor de iBeacons geprogrammeerd zijn zullen het signaal herkennen en op basis van de lokatie van de gebruiker reageren. IBeacons slaan zelf geen informatie op, ook worden mensen die geen app hebben door de specifieke iBeacons herkend.

Bron: Diabetes Fonds