14 Oktober Wereldreumadag in het Maastricht UMC+

Array

Ieder jaar wordt in oktober wereldwijd stilgestaan bij mensen die lijden aan een reumatische ziekte. Op dinsdag 14 oktober 2014 staat reuma letterlijk en figuurlijk centraal in het Maastricht UMC+. In de centrale hal van het ziekenhuis wordt een ‘gezonde stand’ ingericht.

Wereldreumadag 2014
Ruim anderhalf miljoen Nederlanders hebben reuma. Dat is één op de tien inwoners. Met andere woorden: iedereen krijgt er vroeg of laat in zijn omgeving mee te maken. Toch weten maar weinig mensen wat de ziekte precies inhoudt. Om extra aandacht op de aandoening te vestigen en  vooral op het onderzoek dat gedaan wordt om de ziekte te bestrijden is de Wereld Reumadag ingesteld.

reumafruitBehandeling mogelijk
Nog maar 25 jaar geleden waren mensen met reuma vaak gebonden aan hun bed of hun rolstoel. Nu zijn er medicijnen die snel en doelgericht zorgen voor verlichting en is opereren minder vaak nodig. Nederland loopt op het gebied in reumaonderzoek voorop. Ook is in Nederland de laatste jaren op geen enkel terrein zoveel vooruitgang geboekt als bij de bestrijding van reuma.

Overwinnen van reuma
Het reumateam in het Maastricht UMC+  levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van reumazorg en –behandeling met het doel om uiteindelijk reuma te overwinnen. Om dit te bereiken is veel onderzoek nodig.

Reumadag met gezonde producten
Om extra aandacht en fondswerving te genereren wordt op dinsdag 14 oktober 2014  een “Gezonde Dag” georganiseerd. Die dag zullen alle medewerkers van de afdeling reumatologie in de hal van het Maastricht UMC+ fruitpakketten, versgeperst sinaasappelsap, ananas en flesjes water verkopen. Door sponsoring zijn er geen inkoopkosten en komt de volledige opbrengst ten goede aan het reumaonderzoek.
Natuurlijk kunnen de standwerkers ook informatie over reuma verschaffen.

De reuma fruit- en informatiestand in de Serrehal van het ziekenhuis is van 10.00u tot 16.00u geopend.
Sponsoring van het fruit en water door de Coöperatieve Fruitveiling Zuid-Limburg B.A., Vers Voordeel Vaessen en Cremerius en Cremerius

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen