Infectiepreventie in de huisartsenpraktijk steeds belangrijker

0
547

Het juist omgaan met infectiepreventie in huisartsenpraktijken wordt steeds belangrijker, zeker nu steeds meer zorgtaken worden verplaatst van ziekenhuis naar huisarts. Instructiefilm.nl heeft, in samenwerking met een aantal gerenommeerde organisaties, een nieuwe film geproduceerd op basis van de richtlijnen van de Werkgroep Infectie Preventie (WIP). Met deze film kunnen praktijkmedewerkers eenvoudig worden opgeleid om op de juiste manier om te gaan met infectiepreventie in de huisartsenpraktijk.

Infectiepreventie is enorm belangrijk, niet alleen voor de patiënt maar ook voor huisarts en praktijkmedewerkers.

Deze praktische instructiefilm laat zien wat de risico’s zijn en welke voorzorgsmaatregelen genomen moeten worden om verspreiding en besmetting te voorkomen. De drie belangrijkste besmettingsroutes: via de mens, via de omgeving en via instrumentarium, worden uitgebreid onder de aandacht gebracht.

Een goede handhygiëne is een eenvoudig uit te voeren, effectieve preventieve maatregel, maar in de praktijk lang niet altijd uitgevoerd op de juiste wijze! Daarom gaat deze film uitgebreid in op persoonlijke hygiëne en laat de film zien hoe je handhygiëne effectief kan toepassen. Zowel het wassen van handen met water en zeep, als het desinfecteren met een handenalcohol, komen in de film aan de orde.

Naast persoonlijke hygiëne laat de film ook zien hoe instrumentarium moet worden gereinigd, gesteriliseerd, verpakt, gecodeerd en opgeslagen.

De film is gemaakt met medewerking van gezondheidscentrum De Nije Veste in Nijkerk. Opnames uit deze praktijk, illustraties en 3D animaties zorgen ervoor dat boodschap helder wordt overgebracht. De film wordt geleverd op DVD en is daarom een ideaal trainingsmiddel om aandacht te besteden aan infectiepreventie!

 

Vorig artikelErasmus MC heeft onderzoek ebola verdenking afgerond
Volgend artikelPatiënt Erasmus MC niet besmet met Ebola
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.