Alle behandelingen hielpijn zijn even goed

kindervoetjesPromotie: Jan Joost Wiegerinck: ‘The Achilles heel of adults and children’.
Voor kinderen met hielpijn maakt het niet uit welke van de drie gangbare behandelingen ze krijgen. Zowel volledige rust, het dragen van een inlegzool als fysiotherapie geeft een aanmerkelijke afname van de pijn. Uit het onderzoek van Wiegerinck, de Hielpijnstudie, blijkt dat de kinderen tevreden waren over de aangeboden behandelingen.

Hielpijn is een ontsteking aan de onderkant van de voetzool. Deze aandoening komt vooral voor bij kinderen in de groei (8 – 16 jaar) en beperkt hen ernstig bij sport en spel. Uit het onderzoek van Wiegerinck blijkt dat de blessure vaak voorkomt, namelijk bij 3,7 per duizend kinderen die bij de huisarts geregistreerd zijn. De aangedane kinderen kregen drie maanden lang e?e?n van de drie behandelingen: volledige rust, een zooltje of fysiotherapie. In alle gevallen verdwenen de klachten in gelijke mate. Volgens de onderzoeker springt er niet e?e?n therapie uit, dus patie?nt en arts kunnen samen kiezen welke de voorkeur heeft.

Bron: AMC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen