Hulp nodig bij verslaving? Mirage biedt veelzijdige hulp

Array

alcohol-verslavingDrinken, gokken, gamen en drugs gebruiken zijn allemaal zaken die een nare verslaving kunnen veroorzaken. Wie bang is zelf verslaafd te zijn en hier graag vanaf wil of voor wie iemand kent die wellicht een verslaving heeft, kan Mirage een oplossing bieden. Mirage biedt uitgebreide en veelzijdige hulp bij verslaving.

Vaak de controle verliezen, in de problemen komen door bepaalde gewoontes en daarmee te lang doorgaan? Ontwenningsverschijnselen, obsessief denken en veel bezorgde opmerkingen in de omgeving? Dit kunnen signalen van verslaving zijn. Mirage helpt bepalen of er sprake is van een verslaving en zorgt vervolgens voor passende hulp bij de verslavingsproblemen.

Grens tussen wel of niet verslaafd vaak onduidelijk
Mensen vragen zich weleens af of ze verslaafd zijn. Drink ik teveel of ben ik te vaak bezig met gokken en gamen? Mirage helpt te bepalen of het daadwerkelijk om een verslaving gaat en zal, indien nodig, zorg op maat aanbieden. Een verslaving komt niet uit het niets, het is meestal een sluipend proces. Het begint met een paar drankjes of een paar keer gebruiken en dat neemt steeds meer toe: vaker, meer en vroeger op de dag. Gokkers en gamers spelen langer en vaker. De grens tussen wel of niet verslaafd is lang niet altijd duidelijk. Wie zich afvraagt of hij of zij een probleem heeft met verslavingen kan op de website van Mirage terecht voor een verslavingstest.  Op basis van de antwoorden wordt een gedegen advies gegeven. Liever contact opnemen voor een oriënterend gesprek kan natuurlijk ook.

Behandeling op maat: in kliniek, polikliniek of thuis
Bij Mirage krijgt niemand een standaard behandeling. Het ontwikkelen van zelfinzicht en het nemen van verantwoordelijkheid voor het herstel staat centraal in de behandeling. De zelfhulpgroepen vormen een belangrijk onderdeel van de behandeling. Iedereen krijgt een persoonlijke begeleider en er wordt altijd gekeken naar de persoon zelf en zijn of haar persoonlijke behoeften. Zo is er de mogelijkheid om de problemen aan te pakken in de kliniek of voor een poliklinische behandeling in de Mirage klinieken in Amsterdam, Den Haag, Haarlem en Rotterdam. Daarnaast is het in specifieke gevallen mogelijk om thuis, onder toezicht, af te kicken. De nazorg biedt uitgebreid ruimte voor zelfzorg met begeleiding om bijvoorbeeld te leren omgaan met tegenslagen en de draad van het gewone leven weer op te pakken. Ook def amilie wordt niet vergeten door Mirage. Zo worden er familiedagen georganiseerd en kunnen familieleden en partners terecht voor ondersteunende gesprekken. Mirage biedt de mogelijkheid voor een prettig leven zonder gebruik van verslavende middelen.
Zorgverzekering
De deskundige, veelzijdige en persoonlijke verslavingszorg van Mirage wordt volledig vergoed door alle zorgverzekeringen. Hiervoor is alleen een verwijsbrief van de huisarts nodig.
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen