Nog vier dagen om ideeën in te sturen voor Het Beste Zorgidee

Winnende zorgidee wordt beloond met 10.000 euro
Wie wil meedoen met Het Beste Zorgidee heeft nog vier dagen de tijd om zijn of haar idee in te sturen. Op zondag 19 oktober sluit de inschrijving van de zorginnovatiewedstrijd. De jury buigt zich daarna over de vraag welke vijf ideeën het meest bijdragen om de gezondheidszorg goedkoper, efficiënter en patiëntvriendelijker te maken. Het publiek kiest vervolgens de winnaar.

beste-zorgideeNederlanders met een briljant zorgidee kunnen zich nog tot en met zondag melden op de website van Het Beste Zorgidee. Al vele consumenten, zorgverleners en patiënten stuurden hun ideeën in om de zorg beter te maken. Op woensdag 29 oktober presenteert de vakjury een top vijf, waarop het publiek via de website kan stemmen. Op woensdag 12 november wordt het winnende idee bekendgemaakt. De winnaar krijgt een startkapitaal van tienduizend euro om het idee te realiseren.

Uit de inzendingen blijkt dat de zorginnovatiewedstrijd dit jaar vooral in het teken staat van digitale ontwikkelingen, ook wel eHealth genoemd. Bij een groot aantal inzendingen speelt technologie een rol. Er wordt vooral ingespeeld op de vele mogelijkheden van de slimme technologie in smartphones en smartwatches die de zorg beter kunnen maken.

“Het is geweldig om te zien hoeveel ideeën er al zijn ingestuurd die de zorg beter kunnen maken”, stelt Erno Kleijnenberg, initiatiefnemer van Het Beste Zorgidee. “Er zijn vooral veel eHealth-ideeën ingestuurd. ICT heeft andere sectoren de afgelopen jaren klantvriendelijker gemaakt. We zijn ervan overtuigd dat digitale ontwikkelingen de zorg efficiënter en vooral patiëntvriendelijker kunnen maken.”

Voorwaarden
De jury hanteert bij de beoordeling een aantal criteria. Het zorgidee moet bijdragen aan de kwaliteit, de effectiviteit, de doelmatigheid of de toegankelijkheid van de zorg. Het moet praktisch uitvoerbaar zijn in het Nederlandse zorgveld en binnen nu en een jaar te realiseren zijn. Daarbij moet het effect van het idee meetbaar zijn en mag het idee niet al bestaan.

Over Het Beste Zorgidee
Het Beste Zorgidee is de eerste en enige wedstrijd waarbij heel Nederland wordt uitgedaagd om de zorg beter te maken. De wedstrijd wordt voor de zesde keer georganiseerd. In zes jaar tijd werden duizenden innovatieve ideeën ingestuurd. De wedstrijd is een initiatief van ONVZ Zorgverzekeraar, dat hiermee de zorg beter, efficiënter en vooral patiëntvriendelijker wil maken. ONVZ is een zuivere restitutieverzekeraar, waar verzekerden zelf kunnen bepalen naar welk ziekenhuis en welke arts ze gaan. In 2014 is ONVZ opnieuw verkozen tot beste zorgverzekeraar.

Bron: ONVZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen