Philips en Reinier de Graaf ziekenhuis gaan 15-jarig samenwerkingsverband aan

0
522

Philips en Reinier de Graaf ziekenhuis gaan 15-jarig samenwerkingsverband aan voor innovatieve medische technologie, klinische IT en dienstverlening om toekomstige patiëntenzorg te optimaliseren
Koninklijke Philips N.V.en het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft hebben vandaag bekendgemaakt dat zij een samenwerkingsovereenkomst met een looptijd van 15 jaar hebben getekend om de zorgverlening en patiëntervaring in het 622 bedden tellende ziekenhuis verder te verbeteren. De overeenkomst omvat alle vier de locaties van het ziekenhuis, waaronder de nieuwe vestiging die in augustus 2015 zal worden geopend, waarmee het ongeveer 251.000 patiënten in de regio van zorg kan voorzien. Het samenwerkingsverband biedt het ziekenhuis snelle toegang tot de nieuwste medische technologieën, onderhoudsdiensten en innovatieve planning- en adviesdiensten om de zorg- en bedrijfsresultaten te verbeteren, waarbij vaste maandelijkse operationele kosten zijn afgesproken.

image001
Philips levert het Reinier de Graaf ziekenhuis de modernste medische technologie, zoals zijn AlluraClarity interventiesysteem

De overeenkomst heeft onder meer betrekking op medische beeldvormingssystemen voor de diagnostiek en behandeling van aandoeningen. Daarnaast levert Philips zijn klinische IT-oplossingen aan het ziekenhuis. Philips en het ziekenhuis hebben meetbare operationele doelstellingen in de overeenkomst ingebracht en de partners zullen samenwerken aan de ontwikkeling en het implementeren van innovatieve methoden om die resultaten te behalen en medische apparatuur zo effectief en efficiënt mogelijk in te zetten. Philips-technici zullen vast in het ziekenhuis zijn gestationeerd om op die manier samen te werken met het ziekenhuispersoneel om de beschikbaarheid van de apparatuur en de operationele effectiviteit van het ziekenhuis nog verder te optimaliseren.

 

“We willen onze patiënten de best mogelijke zorg en ervaring bieden”, aldus Jaap van den Heuvel, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Reinier de Graaf. “Tegelijkertijd moeten we op een kosteneffectieve manier te werk gaan. We hebben in Philips een flexibele technologiepartner gevonden die daarin zijn verantwoordelijkheid kan nemen en met wie we zullen samenwerken om de patiëntervaring en de kwaliteit van onze zorgverlening te verbeteren.”

De nieuwbouw van Reinier de Graaf wordt medio 2015 opgeleverd
De nieuwbouw van Reinier de Graaf wordt medio 2015 opgeleverd

“Het zorglandschap is voortdurend in beweging. De zorgvraag neemt toe en we moeten op zoek naar nieuwe manieren om betaalbare, hoogwaardige zorg te verlenen”, aldus Henk Valk, General Manager Benelux bij Philips Healthcare. “In nauwe samenwerking met het Reinier de Graaf Gasthuis hebben we een samenwerkingsmodel op maat ontwikkeld. Zo kunnen wij hen de medische technologieën en oplossingen bieden die ze nodig hebben, evenals de flexibiliteit om in te spelen op veranderingen in de zorgvraag.”

Met in gedachten de huidige en toekomstige veranderingen binnen de gezondheidszorg staat flexibiliteit centraal binnen het samenwerkingsverband. Daarom zal de benodigde capaciteit voor diagnostiek en behandeling regelmatig worden afgestemd op veranderingen in de aantallen patiënten, waarbij de overeenkomst daarop wordt aangepast. Op deze manier kan het partnership inspelen op demografische en macro-economische ontwikkelingen en de veranderende vraag naar gezondheidszorg, en wordt tegemoetgekomen aan de behoeften van het ziekenhuis op het gebied van medische zorg, operationele ondersteuning en apparatuur.

Naast levering van nieuwe beeldvormingsapparatuur voorziet de overeenkomst tevens in upgrades van bestaande beeldvormingssystemen om hun levensduur te verlengen en zo een optimaal investeringsrendement te behalen.

Bron: Philips

Vorig artikelNog vier dagen om ideeën in te sturen voor Het Beste Zorgidee
Volgend artikelMelk heeft negatief effect op prostaatkanker
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.