Nu in de boekhandel: Het voedsellabyrint

Array

Gisteren verscheen het boek “Het voedsellabyrint. Een weg uit het doolhof van eetadviezen en -trends”. Een nieuwe kijk op hoe voedsel ons en onze samenleving gezonder en duurzamer kan maken. Jaap Seidell en Jutka Halberstadt bieden in Het voedsellabyrint een nieuwe kijk op de manieren waarop voedsel ons en onze samenleving gezonder kan maken. Eetadvies alleen geeft onvoldoende houvast voor een gezondere levensstijl. De auteurs geven inzicht in de oorzaken van ons (eet)gedrag, maar ook praktische aanbevelingen om onze gewoontes te veranderen zodat we gezonder en duurzamer kunnen eten.voedsellabyrintEr is te veel tegenstrijdige informatie over gezond worden en blijven. Uit onderzoek naar waarom mensen ziek en/of dik worden blijkt dat chronische stress, een ongezond voedselaanbod, gebrek aan kennis en vaardigheden en armoede belangrijke oorzaken zijn van ongezond eetgedrag. Een samenhangende visie op een oplossing ontbreekt. De auteurs geven inzicht in de oorzaken van ons (eet)gedrag en praktische aanbevelingen.

JAAP SEIDELL is hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Als deskundige op dit gebied adviseert hij verschillende nationale en internationale wetenschappelijke organisaties, waaronder de World Health Organization en de Gezondheidsraad. Als vaste columnist van Het Parool en Het Financieele Dagblad, en veelgevraagd spreker neemt hij actief deel aan het maatschappelijk debat.

JUTKA HALBERSTADT houdt zich als psycholoog-onderzoeker bij de Vrije Universiteit Amsterdam bezig met het verbeteren van de zorg voor volwassenen en kinderen met obesitas. Voorheen schreef zij als journalist voor onder meer de Volkskrant en Psychologie Magazine over voeding, gedrag en gezondheid. Samen schreven de auteurs het boek Tegenwicht. Feiten en fabels over overgewicht (2011).

OVER HET VOEDSELLABYRINT:

‘Je kunt dit boek beter twee keer lezen, dan twintig verschillende dieetboeken. Maar ook voor mensen die vinden dat ze heel gezond eten, biedt Het voedsellabyrint een nuttig inzicht in de rol van voedsel in onze maatschappij en de keuzes die we dagelijks (denken te) maken.’ – Joe?l Broekaert, nrc Handelsblad en Vrij Nederland

‘Het voedsellabyrint maakt duidelijk dat ongezond eetgedrag niet e?e?n, maar vele en totaal verschil- lende oorzaken heeft. Tegelijkertijd staat het boek vol simpele praktische tips waar je morgen zo mee kunt beginnen om je leven in kleine en misschien onverwachte stapjes te veranderen.’ –Dick Veerman, Foodlog

‘In een tijd van voedselverwarring en dieetgoeroes is een boek als Het voedsellabyrint een verademing.’ – Samuel Levie, Food Cabinet en oprichter Youth Food Movement

Klik hier voor meer informatie over het boek van uitgeverij Atlas Contact.

Via deze link is het boek direct online aan te schaffen, ook als e-book: www.bol.com.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen