Zorgsaam schrapt 288 banen

ZorgSaam zal in het ziekenhuis, de thuiszorg en de ouderenzorg in totaal ruim 17 miljoen besparen in 2014 en 2015.
ZorgSaam moet pijnlijke maatregelen nemen om de kosten in lijn te brengen met de inkomsten die gedaald zijn door overheidsbeleid. Er is een plan van aanpak gemaakt om zodanig te bezuinigen dat ZorgSaam weer toekomstbestendig wordt. Kwaliteit van zorg en de belevingsgerichte dienstverlening van ZorgSaam blijven bovenaan de agenda. Door flinke efficiency-verbeterslagen wordt een belangrijk deel van de kostenbesparingen mogelijk gemaakt. Er gaan ook veel arbeidsplaatsen verloren. De grootste kostenpost in de zorg betreft immers personeel. Er is een evenwichtige verdeling gemaakt waarbij zowel op ondersteunende diensten, als op indirecte zorg als op de directe zorg wordt bespaard.

ZorgsaamIn totaal 288 Fte dienstverbanden van ZorgSaam staan aangemerkt om te verdwijnen, dat is zo’n 15% van het totale personeelsbestand van ZorgSaam. In het ziekenhuis gaat het om 181 Fte, in de thuiszorg en ouderenzorg om 107 Fte. Samen met de besparingen op materiële kosten en een optimalisatie van de opbrengsten zal dit in totaal structureel per jaar 17,5 miljoen euro opleveren.

Het bezuinigingsplan ligt ter advisering voor bij Ondernemingsraad, Cliëntenraad en Bestuur Medische Staf. Ook wordt erover gesproken met de vakbonden. Na het verwerken van de adviezen en opmerkingen kan het plan definitief worden gemaakt en naar verwachting eind dit jaar ten uitvoer worden gebracht.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen