Amsterdamse barbiers doen wereldrecordpoging scheren voor Movember

man prostaatDe barbiers van Cut Throat Barber & Coffee uit Amsterdam brengen 31 oktober een barbiersteam bijeen om een wereldrecord ‘klassieke scheerbeurten’ te behalen. In een geïmproviseerde scheersalon aan het Frederiksplein zullen minstens 100 mannen, onder wie een aantal ambassadeurs van Movember, gratis onder handen worden genomen om gladgeschoren aan Movember te beginnen. Vanaf 1 november zullen de snorren het straatbeeld gaan domineren om aandacht te vragen voor de gezondheid van mannen.

De uit Nieuw Zeeland afkomstige barbiers Tom Sadd en James Reichwein willen een nieuwe traditie starten met deze bijzondere recordpoging. James Reichwein: “Met onze Shave Down Party dagen wij barbiers wereldwijd uit om navolging te geven aan dit evenement. Ons team van dertien barbiers verwacht tenminste 100 mannen op klassieke wijze te scheren en zo de start van Movember op een nooit eerder vertoonde manier te vieren met onze vrienden en ambassadeurs.” Diverse ambassadeurs en een “Mo-alitie” van Amsterdamse raadsleden, zoals SP’er Peter Kwint en PvdA-raadslid Emre Ünver, zullen aanwezig zijn om Movember gladgeschoren te starten.

Remy Bonjasky toegevoegd als Movember-ambassadeur 2014
Samen met een groot team van K-1 en MMA-vechters zoals Stefan Struve, Robin van Roosmalen en Semmy Schilt, heeft Remy Bonjasky, drievoudig winnaar van de K-1 World Grand Prix en dit seizoen deelnemer aan Expeditie Robinson, zich aangesloten bij de alsmaar groeiende groep mannen die hun snor laat staan in Movember. “Als topsporters weten wij hoe afhankelijk je bent van je lichaam. Helaas realiseren mannen dit vaak pas als het laat is, soms zelfs te laat. Daarom laat ik met andere vechters mijn snor staan. Om de gezondheid van de man meer aandacht te geven.”

Naast Bonjasky vragen onder meer voetbalicoon Youri Mulder, Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe, DJ Bakermat, schaatser Kjeld Nuis, DJ Paul Elstak, rapper Sef en voormalig profwielrenner Thijs Zonneveld aandacht voor de gezondheid van mannen als ambassadeurs voor Movember.

Over Movember
In Movember groeien de snorren op de gezichten van meer dan een miljoen mannen over de hele wereld. Deelnemers, de zogenaamde Mo Bros en Sistas, registreren zich op nl.Movember.com. Via een unieke persoonlijke pagina kunnen de snorren van de deelnemers gesponsord worden. Naast de wereldrecordpoging van Cut Throat Barber & Coffee worden door het hele land bijzondere acties georganiseerd om Movember onder de aandacht te brengen. Het geld dat opgehaald wordt is bestemd voor Nederlands onderzoek naar prostaat- en teelbalkanker, uitgevoerd door gerenommeerde onderzoekers zoals prof. Chris Bangma (Erasmus Medisch Centrum) en prof. Jack Schalken (Radboud Medisch Centrum).

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen