Vernieuwd luchtwegspreekuur voor kinderen in Meander Medisch Centrum

0
387

De afdelingen Longgeneeskunde en Kindergeneeskunde van Meander Medisch Centrum werken nu intensief samen via het speciale kinderluchtwegspreekuur. Zo profiteren kinderen optimaal van alle aanwezige kennis en expertise in het ziekenhuis.

Via het speciale kinderluchtwegspreekuur kunnen kinderartsen gebruik gemaakt van de expertise van het longfunctielaboratorium van de afdeling longgeneeskunde. Bovendien werkt er een speciale kinderlongverpleegkundige mee aan dit spreekuur.

kinderen-met-astmaKinderlongverpleegkundige
Juist de combinatie van een gespecialiseerde kinderarts en een kinderlongverpleegkundige levert voor ouders van kinderen een grote meerwaarde op. De kinderlongverpleegkundige richt zich met name op voorlichting en begeleiding van gezinnen met een kind met bijvoorbeeld astma. Zij legt uit wat je kan doen om zo min mogelijk last te hebben van allergieën en hoe belangrijk sporten is voor kinderen met astma.

Linda Oudenaller is kinderlongverpleegkundige. “Bij veel ouders leven vragen als: Heeft mijn kind astma? Helpt de puffer eigenlijk wel? Kan ik nog meer doen om te voorkomen dat mijn kind benauwd wordt? Ook hierbij kan het kinderluchtwegspreekuur helpen. Wij bespreken de patiënten met elkaar als team en kunnen besluiten medicijnen te geven, maar juist ook medicijnen die niet helpen weer te stoppen. Ik leg aan ouders uit wat zij in de toekomst kunnen verwachten.”

Bron: Meander Medisch Centrum