Virtual Reality en Robotica in Roessingh

Roessingh-Revalidatie-TechniekOp 28 oktober 2014 is de feestelijke opening van de nieuwe Virtual Reality en Robotica ruimte in Roessingh door Pieter Windt, bestuurder Roessingh concern en Hans Rietman, directeur Roessingh Research and Development. Binnen de revalidatie is sprake van een toenemend gebruik van innovatieve apparatuur die mogelijkheden voor revalidatie verbetert, variatie biedt en waarbij er tegelijkertijd efficiënter gewerkt kan worden. Innovatieve mogelijkheden op het gebied van revalidatietechnologie maar ook op het gebied van telemedicine (zorg op afstand) kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan kwaliteit en efficiëntie van revalidatie.

Met deze ruimte biedt Roessingh de mogelijkheid tot inzet van innovatieve apparatuur ten behoeve van onze revalidanten. De nieuwste ontwikkelingen, uit met name onderzoeken van Roessingh Research and Development, kunnen op deze manier snel een plek krijgen binnen de behandelpraktijk. Dit alles onder professionele begeleiding van ergotherapeuten en fysiotherapeuten. Naast de reguliere revalidatie kan de apparatuur ook worden ingezet voor wetenschappelijk onderzoek. Tevens kunnen innovaties uit de markt in de dagelijkse praktijk worden uitgeprobeerd.

De ruimte is voorzien van een speciaal soort glas dat met één druk op de knop ondoorzichtig wordt. Dit geeft de ruimte een open karakter, terwijl tegelijkertijd de privacy van cliënten tijdens de therapie gewaarborgd wordt.