Barrie Stevens lanceert Man&P, een magazine voor mannen met uitgezaaide prostaatkanker

Array

Choreograaf Barrie Stevens introduceerde woensdag 29 oktober Man&P, een magazine voor mannen met uitgezaaide prostaatkanker. Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. Jaarlijks krijgen 12.000 mannen te horen dat ze de ziekte hebben, waarvan bijna de helft van alle patiënten 70 jaar of ouder is. Hoewel veel mannen met uitgezaaide prostaatkanker nog jaren met de ziekte kunnen leven, is genezing bij deze patiënten niet meer mogelijk. Desondanks zijn er de laatste tijd veel nieuwe behandelingen bijgekomen die de levensverwachting en de kwaliteit van leven flink hebben verbeterd. Stevens wordt momenteel zelf behandeld voor prostaatkanker

slide_manpIn het magazine komen verschillende deskundigen en patiënten aan het woord. Niet alleen de medische kant van de zaak wordt belicht, er is ook veel aandacht voor de gevolgen van uitgezaaide prostaatkanker en hoe je hier mee om kunt gaan. Ook staat er een openhartig interview met Stevens zelf in. Twee jaar geleden kreeg hij te horen dat hij prostaatkanker heeft. Er waren geen uitzaaiingen, waarna er gelijk gestart werd met bestralingtherapie. Door de behandeling met hormoontherapie wordt Stevens nog dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van de ziekte.

Het magazine is voor patiënten, naasten en geïnteresseerden vanaf 7 november 2014 gratis te bestellen via: www.botcomplicaties.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen