Bijna 2,5 miljoen euro voor ‘Maak kanker kansloos’

Array

geld1Opbrengst naar apparatuur voor onderzoek binnen Erasmus MC Kanker Instituut
De campagne ‘Maak kanker kansloos’ heeft dit jaar 2.306.850 euro opgeleverd. Burgemeester Ahmed Aboutaleb maakte deze geweldige opbrengst vrijdag aan het eind van de Grote Inzameldag  in de Passage van het Erasmus MC bekend. De verwachting is dat uiteindelijke bedrag van de campagne – doordat gistermiddag nog tot na 18.00 uur werd doorgeteld, en  door het doorlopen van allerlei acties tot begin 2015 – uiteindelijk nog iets hoger zal zijn.

Vanaf begin januari kwamen talloze Rotterdammers in actie voor meer en beter onderzoek binnen het Erasmus MC Kanker Instituut. Zo ging de gehele opbrengst van het benefietduel Feyenoord – Excelsior naar het goede doel, en vormde ‘100 jaar Daniel den Hoed’ ook de bestemming van grote evenementen als de Rotterdam Marathon, Tour de Rotterdam en de Westland Ride.

In september en oktober werd iedereen – vooral in Groot Rotterdam – gevraagd om zelf in actie te komen. Zo knutselden bijna 7000 basisschoolleerlingen hun eigen ‘Hoed van Daniel’ en voerden daarmee actie. Ook kon het publiek een bijdrage kwijt in een van de vele speciale hoedenspaarpotten in de horeca en detailhandel. En tot slot zorgde een speciale bedrijfsestafette ervoor dat de ‘Hoed van Daniel’ goed gevuld terugkwam van de actietour langs verschillende bedrijven.

Met ‘100 jaar Daniel den Hoed’ wordt in 2014 uitgebreid stilgestaan bij het ontstaan van oncologische zorg in Rotterdam. Honderd jaar geleden opende het Rotterdamsch Radio-Therapeutisch Instituut haar deuren. Onder leiding van radioloog Daniel den Hoed groeide deze kliniek later uit tot een internationaal zeer gerenommeerd multidisciplinair kankerinstituut. Voor de strijd tegen kanker is echter meer onderzoek noodzakelijk.

Vrijdag 31 oktober vormde de Grote Inzameldag voor het publiek de afsluitende manifestatie van de campagne ‘Maak kanker kansloos’. Op deze dag werden alle actievoerders en donateurs in de gelegenheid gesteld hun bijdrage zelf te komen brengen. In de Passage van het Erasmus MC was er ook een uitgebreid programma van activiteiten, optredens, interviews en een live uitzending van Radio Rijnmond. De Grote Inzameldag werd gecombineerd met een open huis van het Erasmus MC Kanker Instituut. Hier konden belangstellenden gratis kennis nemen van lezingen door deskundigen en deelnemen aan rondleidingen op verschillende locaties. Ook konden ze vragen stellen tijdens een speeddate met deskundigen.

De opbrengst van de campagne gaat naar apparatuur die uitbreiding van het onderzoek naar én behandeling van kanker binnen het Erasmus MC Kanker Instituut mogelijk maakt. Centraal staat hierbij  de bepaling van de behandeling op basis van DNA-materiaal. Met ‘personalized medicine’ moet het mogelijk zijn exact vast te stellen welke behandeling het meest baat heeft voor de patiënt. In 2014 is alle  oncologische zorg, behandeling, onderwijs in Rotterdam gebundeld binnen dit vooraanstaande (internationale) instituut.

Meer informatie over het jubileumjaar en de campagne ‘Maak kanker kansloos’ is terug te vinden op de speciale website www.100jaardanieldenhoed.nl . Informatie het Erasmus MC Kanker Instituut is te vinden op www.erasmusmc.nl/kankerinstituut/openhuis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen