Huize Dennehof in Driebergen onder verscherpt toezicht

verscherpt-toezichtDe Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft Huize Dennehof in Driebergen onder verscherpt toezicht gesteld. Volgens de inspectie is er sprake van structurele tekortkomingen in de zorg en onvoldoende sturing op het verbeteren ervan.

Huize Dennehof is een kleinschalige woonvoorziening voor negen bewoners met lichamelijke en/of licht psychische problemen. De inspectie stelt het verscherpt toezicht in na meerdere onderzoeken. Bij het laatste onderzoek bleek dat de medicatieveiligheid nog steeds niet op orde was, het scholingsbeleid tekort schoot, de dossiervoering onvoldoende was en het kwaliteitsbeleid niet naar behoren functioneerde. Doordat er structurele tekortkomingen zijn en de inspectie vindt dat de directie tot nu onvoldoende verbeteringen heeft doorgevoerd,stelt de inspectie Huize Dennehof onder verscherpt toezicht.

Het verscherpt toezicht geldt voor een periode van zes maanden. De IGZ blijft de instelling met onverwachte bezoeken volgen tot de zorg weer in orde is.

Bron: IGZ