CBG stelt beleid QR-code vast

0
241

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) heeft een beleid vastgesteld voor het plaatsen van QR-codes op de buitenverpakking en/of in de bijsluiter van geneesmiddelen. Het beleid beschrijft de voorwaarden waaraan firma’s moeten voldoen voor het gebruik van de QR-code.

Het CBG speelt hiermee in op de vraag van firma’s om via QR-codes productinformatie beschikbaar te stellen. Deze QR-codes zijn te lezen door middel van mobiele apparaten (smartphone, tablet). Het beleid is ontwikkeld in samenwerking met firma’s, houders en aanvragers van handelsvergunningen. Voor technieken die eenzelfde functie hebben als de QR-code geldt dezelfde benadering als voor de QR-code.


Medicalfacts.nl(1)Medicalfacts_nl_QRHet beleid voor de QR-code in Nederland gaat per direct in en is van toepassing op alle geneesmiddelen waarvoor een nationale vergunning wordt of is afgegeven. Het is in overeenstemming met het CMDh-beleid m.b.t. het plaatsen van de QR-code voor producten in de Wederzijdse erkenningsprocedure (MRP) en Decentrale Procedure (DCP). Het beleid geldt ook voor parallel-geïmporteerde geneesmiddelen en voor handelsvergunningen die zijn afgegeven via afgeleide registratieprocedures.

Het beleid voor de QR-code is momenteel als apart document gepubliceerd en wordt op een later tijdstip in de relevante beleidsdocumenten opgenomen.

Bron: CBG-MEB

Vorig artikelThuiszorgers Steenwijk vanmiddag in actie voor goede zorg
Volgend artikelGeamputeerde voelt real time met bionische hand
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.