Thuiszorgers Steenwijk vanmiddag in actie voor goede zorg

0
255

De gemeenten Steenwijkerland, Urk en Noordoostpolder zijn van plan de thuiszorg per 1 juli 2015 grotendeels af te schaffen. Hierdoor raken 363 mensen hun werk kwijt en duizenden kwetsbare mensen verliezen hun vertrouwde zorg. De thuiszorgmedewerkers pikken dit niet. Kwetsbare mensen blijven zorg nodig hebben en daar is genoeg geld voor beschikbaar. Ook hebben de gemeenten hebben een aanvraag voor extra geld bij het ministerie van VWS ingediend om de thuiszorg en werkgelegenheid toch overeind te houden. Actieleider Riek van Kampen: ,,Wethouder Frantzen wacht het besluit van het ministerie echter niet af en gaat door met haar afbraakplan. Zij ziet het liefst dat thuiszorgers aan de slag gaan als zzp’er waardoor zij fors rechten en salaris moeten inleveren. Daar gaan wij niet mee akkoord.” De thuiszorgmedewerkers willen in elk geval heel 2015 zorg blijven bieden, zodat voor iedereen genoeg tijd is om een oplossing te vinden.

Terminale-thuiszorgDe thuiszorgmedewerkers voeren samen met Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak al meer dan twee maanden actie in Steenwijkerland en omgeving. De acties worden voorbereid in de actietent die pal naast het gemeentehuis van Steenwijkerland staat. De thuiszorgmedewerkers demonstreren vanmiddag bij Rams Woerthe, de villa waar het college van burgemeester en wethouders zetelt. Zij zullen een persiflage maken van wethouder Frantzen.

Wat: Demonstratie en persiflage van het gemeentebestuur

Wie: Thuiszorgmedewerkers Steenwijk samen met Abvakabo FNV en CNV.  Toespraak door Corrie van Brenk (voorzitter Abvakabo FNV)

Waar: Villa Rams Woerthe, Gasthuislaan 2, 8331 MX, Steenwijk

Wanneer: donderdag 6 november, 16.00 uur

Red de zorg
Overal in Nederland zijn gemeenten als gevolg van het kabinetsbeleid bezig de langdurige zorg af te breken. FNV gaat tot het uiterste om de zorg te redden. De enorme kabinetsbezuinigingen en de grote aantallen ontslagen in de zorg raken iedereen: de mensen die hun baan verliezen, én bij de mensen die zorg nodig hebben, of een dierbare hebben die zorg krijgt. Daarom is de FNV de petitie Red de zorg gestart en wordt er actie gevoerd. Aanstaande zaterdag 8 november voeren medewerkers uit de zorg actie in Den Haag. De FNV dringt er bij de politiek op aan alsnog te kiezen voor goede zorg, bijvoorbeeld door minder hard te bezuinigen en de tijd te nemen voor grote veranderingen.

Bron: Abvakabo FNV

Vorig artikelLevenslange gevolgen hersenletsel jeugd onderschat
Volgend artikelCBG stelt beleid QR-code vast
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.