MC Groep succesvol live met EVD

0
282

Het verpleegkundig dossier bij MC Groep bestond in papieren vorm. Hierin werden de verpleegkundige gegevens van patiënten bewaard met een veelheid aan formulieren. Gegevens die al digitaal waren opgeslagen werden geprint om het verpleegdossier compleet te krijgen. De werkwijze en registratie waren niet altijd uniform. Met de invoering van xCare EVD gaan de 12 verpleegafdelingen van MC Groep digitaal en uniform werken waarbij medische gegevens eenduidig worden vastgelegd. Samen met de digitale statusvoering ontstaat er nu één integraal medisch dossier, dat registratie van het verpleegproces mogelijk maakt waarbij de eenmalige registratie aan de bron tot veel administratieve besparing zal leiden.

Er is gekozen om het EVD eerst te implementeren op de ziekenhuislocatie MC Emmeloord, waar gedurende twee weken op de dagbehandeling gewerkt werd met het EVD. Dit gaf iedereen de kans om zaken goed op te kunnen pakken, zowel in het product als in het proces, waarna de invoering op alle klinische afdelingen van MC Groep op de locatie Lelystad in één keer moeiteloos uitgerold kon worden. Binary codeZowel de gerichte implementatie door quCare Solutions als de nauwe samenwerking met de verpleegkundigen uit de werkgroep en het samen uitwerken van een “continuïteitsplan” hebben bijgedragen aan het goede resultaat. De gebruikersopleidingen zijn door MC Groep zelf verzorgd, wat voor goede acceptatie heeft gezorgd.

Bij het gebruik van het EVD is het zorgproces leidend. Op basis van een in te richten proces wordt de verpleegkundige langs de vereiste onderdelen geleid zodat het dossier automatisch wordt opgebouwd. Op een eenduidige, snel toegankelijke wijze kan o.a. de EWS-score en vochtbalans worden vastgelegd. Gestandaardiseerde anamneses kunnen afgenomen en verwerkt worden binnen het multidisciplinaire zorgplan. Een zelf in te richten grafische weergave van verschillende metingen en resultaten, aangevuld met voor de zorg essentiële kerndossiergegevens, biedt de verpleegkundige alles om een adequaat beeld te vormen van de patiënt. Omdat het EVD integraal onderdeel is van het xCare EPD, neemt de informatiebereikbaarheid en toegankelijkheid toe, wat de patiëntveiligheid ten goede komt. Het uitwisselen van gegevens en overdrachten in de keten kan met het EVD eenvoudiger en vooral veiliger worden gemaakt.

Bron: MC | Groep

Vorig artikelOogonderzoek consultatiebureau op 6-9 maanden onderzocht
Volgend artikelPreventie van een eerste psychose werkt en is kosteneffectief
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.