RIVM-er ZhiChao Dang aangesteld als bijzonder hoogleraar in China

china_ball350_4e42be50df13fProf. dr. ZhiChao Dang van het RIVM heeft in China een aanstelling gekregen als bijzonder hoogleraar bij het gerenommeerde Nanjing institute of environmental sciences (NIES). Het RIVM wil hiermee de samenwerking versterken met China op belangrijke onderzoeksterreinen, zoals hormoonverstorende stoffen.

Dang is senior wetenschappelijk medewerker bij het Centrum Veiligheid Stoffen en Producten van RIVM. Eerder was hij als gasthoogleraar verbonden aan de Ocean University of China en de Chinese Research Academy of Environmental Sciences.

Maritieme biologie en ecotoxicologie
ZhiChao Dang studeerde maritieme biologie en ecotoxicologie aan de Ocean University of China, waaraan hij na zijn behaalde master in 1989 ook 5 jaar lang als universitair docent verbonden was. Eind 1994 is hij naar Nederland gekomen voor zijn promotieonderzoek aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hierna ging hij werken als senior klinisch wetenschapper aan het Leids Universitair Medisch Centrum en aan het Vrije Universiteit Medisch Centrum op het gebied van fyto-oestrogenen en stofwisselingsziekten (bijvoorbeeld osteoporose, obesitas en diabetes).

Sinds 2005 is Dang werkzaam bij het RIVM en betrokken bij de risicobeoordeling van industriële chemicaliën in het kader van REACH, en bij de milieurisicobeoordeling van geneesmiddelen. Hij heeft gewerkt aan het OECD HPVC-stoffenprogramma en het ontwikkelen van OECD-testrichtlijnen. Als expert op het gebied van hormoonverstorende stoffen neemt hij deel aan nationale en internationale expertgroepen.

Culturele liaison
Daarnaast vervult hij een belangrijke taak als wetenschappelijke en culturele liaison tussen het RIVM en Chinese counterparts. ZhiChao Dang is projectcoördinator van verschillende projecten, zoals projecten binnen de raamwerkovereenkomst met de European Chemicals Agency (ECHA) en het G2G samenwerkingsproject tussen China en Nederland (2011-2013). Dang was verder betrokken bij diverse RIVM-missies naar China.
Bron: RIVM

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen