Vier sectoren binden de strijd met elkaar aan voor de GS1 Samen Werkt prijs

0
232

Tijdens het Samen Werkt event op 18 november is de GS1 Samen Werkt verkiezing van start gegaan. Uit vier verschillende sectoren zijn er vijf best practice implementatiecases genomineerd. In de sector levensmiddelen en drogisterij zijn dat Superunie en FrieslandCampina. Vanuit de gezondheidszorg is ziekenhuis Bernhoven genomineerd. Ook Garden Retail Services (doe-het-zelf en tuin) en WAVIN (bouw en installatie) zijn in de race voor de Samen Werkt prijs. Op 16 december wordt de winnaar bekend gemaakt.
Het Samen Werkt event is de kick-off voor de GS1 Samen Werkt verkiezing. Door het delen van implementatiecases wil GS1 Nederland andere bedrijven inspireren tot het (versneld) implementeren van standaarden en de sectoroverstijgende kracht onderstrepen. overzichtPieter Maarleveld, directeur GS1 Nederland zei tijdens het Samen Werkt event: “Excelleren in implementeren, dat is de titel van ons meerjarenplan. De focus van de activiteiten van GS1 ligt daarom meer dan ooit op de sectorbrede implementatie van de standaarden. En dit kunnen we alleen maar door, met en dankzij jullie. U draagt bij aan de ontwikkeling, beheer en implementatie van de GS1-standaarden.”

De genomineerden voor de Samen Werkt prijs
Vanuit iedere sector hebben de sectormanagers van GS1 Nederland met hun sectorteam één of twee best practices voor de verkiezing naar voren geschoven. De volgende vijf cases – in alfabetische volgorde – zijn genomineerd:

BERNHOVEN: ‘Hoe ziekenhuis Bernhoven 100% traceerbaarheid van medische hulpmiddelen

Hans Lunenborg, sectormanager gezondheidszorg: “Als eerste ziekenhuis in Nederland en als tweede ziekenhuis ter wereld werkt het ziekenhuis volgens de GS1 standaard voor traceerbaarheid. In een internationale test, waarbij aan ongeveer 60 punten moet worden voldaan, kon Bernhoven laten zien dat zij daadwerkelijk ieder medisch hulpmiddel voor de OK kan traceren. Op deze manier kunnen zij patiëntveiligheid verhogen, de (logistieke) efficiency verbeteren, gaan voorraden omlaag en kunnen kosten worden gedrukt.”

FRIESLAND CAMPINA: ‘Hoe FrieslandCampina komt totone way of working’ met het GS1 label’

Birgitta de Gruijter, senior sectormanager levensmiddelen en drogisterij: “Friesland Campina laat zien dat als grote spelers eenmaal bewegen ze de hele sector kunnen meeslepen op weg naar een echt sectorbrede toepassing. Door een implementatietraject met Jumbo in te gaan, bewijzen ze de gehele sector een dienst. Bovendien staat FrieslandCampina open voor de dialoog en kijken ze serieus hoe processen het best aangepakt of aangepast kunnen worden. Letterlijk een voorbeeldige deelnemer.”

 

Bedrijven en een driekoppige jury bepalen wie er wint
Het publiek bepaalt voor 50% de winnaar en de andere 50% wordt bepaald door een driekoppige vakjury. De jury bestaat uit Sander van der Laan, voorzitter GS1 Nederland, Walther Ploos van Amstel, Hogeschool van Amsterdam en Universiteit van Amsterdam, verbonden aan de Business Unit Mobiliteit en Logistiek van TNO en Pascal Kuipers, onafhankelijk journalist en fmcg specialist.

Alle cases zijn 18 november tijdens het Samen Werkt event bekend gemaakt. De strijd om de beste samen werkt implementatiecase is losgebarsten en het stemmen kan beginnen. Vanaf vandaag staan alle cases online https://www.gs1.nl/over-gs1/evenementen/samen-werkt-verkiezing-2014. Vanaf nu kan iedereen zijn stem uitbrengen op hun favoriete implementatiecase. Op 16 december maken we de winnaar bekend. De winnaar mag zich het hele jaar het samen werkt implementatiecase van het jaar noemen.