Om fouten bij medicijnvoorschrijving te voorkomen, adviseert het St Jansdal patiënten het overdragen van hun medische gegevens aan LSP

Om fouten bij medicijnvoorschrijving te helpen voorkomen, adviseert het St Jansdal patiënten hun apotheek toestemming te geven voor het overdragen van hun medicijngegevens. Dit kan via de website www.ikgeeftoestemming.nl. Zo weten patiënten zeker dat zorgverleners van het St Jansdal goed inzicht hebben in hun actuele medicijngegevens, zodra zij in het ziekenhuis komen voor een polikliniekbezoek, een geplande of spoedopname.

Nadat de patiënt op www.ikgeeftoestemming.nl akkoord heeft gegeven, hebben zorgverleners toegang tot het medicatiedossier. Toestemming geven kan ook per formulier.

binair digitaalPatiënten kunnen bij hun eigen apotheek of bij de poli-apotheek in het St Jansdal op een formulier aangeven dat zij toestemming geven voor uitwisseling van hun medicatiegegevens. De apotheek verzorgt dan de administratie hiervan. Het St Jansdal raadt patiënten aan om ook zelf altijd een actueel overzicht van hun geneesmiddelen bij zich te dragen.

Landelijk Schakelpunt
De website www.ikgeeftoestemming.nl is van het Landelijk Schakelpunt (LSP), waarbij ziekenhuis St Jansdal is aangesloten. Zorgverleners en medewerkers in apotheken, huisartsenposten en ziekenhuizen kunnen via het LSP gegevens uitwisselen over verstrekte medicatie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen