MCA heeft Verse HD versneller Elekta in gebruik genomen

De afdeling radiotherapie van Medisch Centrum Alkmaar (MCA) heeft als eerste in Nederland een Versa HD versneller van Elekta in gebruik genomen. De Versa HD is een innovatief bestralingsapparaat waarmee zowel kleine als grote tumoren snel en met extreme nauwkeurigheid kunnen worden bestraald, terwijl het omliggende gezonde weefsel wordt gespaard. Hierdoor zijn er minder bijwerkingen voor de patiënt. Daar komt nog bij dat deze versneller zeer hoge bestralingsdoses kan afleveren waardoor de tumor efficiënt wordt aangepakt en de behandelsessies minder lang duren.

Elekta_VersaHD_74_RKPDe komst van het bestralingsapparaat zorgt ervoor dat MCA haar topklinische oncologische zorg binnen de regio Noord-Holland Noord op het hoogste niveau kan handhaven. Met deze versneller kunnen de allernieuwste technieken worden toegepast. MCA bezit vier bestralingsapparaten waarmee jaarlijks zo’n 2000 patiënten worden behandeld. Radiotherapie maakt onderdeel uit van het Oncologisch Centrum MCA en door de vier bestralingsapparaten worden jaarlijks zo’n 2000 patiënten behandeld. Dankzij het nieuwe bestralingsapparaat kunnen meer patiënten nog zorgvuldiger en patiëntvriendelijker worden behandeld.

MCA is het eerste ziekenhuis in Nederland dat werkt met dit type bestralingsapparaat. “Wij zijn trots dat de eerste Versa HD in Alkmaar staat, aangezien wij een grote regionale functie hebben. Ons streven is om patiënten snel, dichtbij en met de meest effectieve technieken te behandelen.”, vertelt Jeroen Uppelschoten, radiotherapeut-oncoloog.

Bron: MCA

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen