CWZ blij met toezegging hoofdhuidkoelers door Roparun

Stichting Roparun honoreert het verzoek van CWZ voor twee hoofdhuidkoelers. Door de hoofdhuid te koelen tijdens chemotherapie wordt bij sommige patiënten voorkomen dat het haar uitvalt.

Haaruitval is een van de bijwerkingen van chemotherapie. Behoud van het haar is belangrijk voor het gevoel van eigenwaarde bij kanker. Het oncologieteam van CWZ is daarom blij dat Roparun de aanvraag voor twee koelers heeft gehonoreerd. Naar verwachting kan CWZ de hoofdhuidkoelers begin volgend jaar inzetten.

Hoofdhuidkoeler1Afhankelijk van kuur
Koeling van de hoofdhuid kan niet bij iedereen haaruitval voorkomen. Dit is onder meer afhankelijk van de soort chemokuur.

Begin volgend jaar
Zodra de koelers in gebruik zijn, laten we dit weten via www.cwz.nl. Naar verwachting is dat begin 2015. Wanneer mensen komen kennismaken bij Dagbehandeling oncologie wordt besproken of iemand in aanmerking komt voor hoofdhuidkoeling.

Roparun
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker.

Bron: CWZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen