Radiotherapie spreekuur in Meander Medisch Centrum

Meander Medisch Centrum is dit najaar gestart met een radiotherapie spreekuur in Amersfoort. Het spreekuur is in eerste instantie bestemd voor patiënten met borstkanker die een radiotherapiebehandeling (bestraling) krijgen in het UMC Utrecht. Het intakegesprek kan nu ook op de polikliniek in Amersfoort plaatsvinden. Mogelijk wordt het spreekuur in de toekomst ook voor andere vormen van kanker uitgebreid.

Radiotherapie, ook wel bestraling genoemd, wordt gebruikt bij de behandeling van kanker. Het radiotherapeutisch spreekuur wordt gehouden door radiotherapeut-oncologen Corine van Es en Linda Kerkmeijer, beiden werkzaam in het UMC Utrecht.

Radiotherapie spreekuur“Mensen vinden het prettig dat het intakegesprek in Meander kan plaatsvinden, het scheelt reistijd voor de patiënten. Het spreekuur is daardoor laagdrempeliger toegankelijk,” vertelt radiotherapeut-oncoloog Linda Kerkmeijer.

Multidisciplinair
“Wij zijn zowel in het UMC Utrecht als in Meander de behandelend radiotherapeut-oncoloog. Voor mensen is het fijn om dezelfde gezichten te zien,” vervolgt radiotherapeut-oncoloog Corine van Es. “De aanwezigheid in Meander biedt ons bovendien de gelegenheid om bij het wekelijkse multidisciplinaire overleg aanwezig te zijn in plaats van deelname aan het overleg via videoconferentie. ” Alle oncologische patiënten worden in dit overleg besproken en alle oncologische specialisten zijn hierbij aanwezig. Zo wordt de aanwezige medische kennis gebundeld en optimaal ingezet voor de best mogelijke behandeling voor de patiënt.

Bron: Meander Medisch Centrum

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen