Keith Bakker doorbreekt stilzwijgen in Lef Magazine

Array

keith_bakker-200x200Dit is een origineel bericht van Lef Magazine
Voormalig verslavingsgoeroe Keith Bakker doet na jaren gevangenisstraf een boekje open. Hoe heeft het met hem zover kunnen komen? Hij doet dit in een groot interview in de decemberuitgave van Lef Magazine.
Dit nummer ligt dinsdag 9 december in de winkel.

De voormalige knuffeljunk Keith Bakker had alles: geld, aanzien, macht en vrouwen. De door hem opgerichte verslavingskliniek Smith en Jones was een groot succes. Hij kon mensen helpen omdat hij hetzelfde had meegemaakt, hij wist als ‘ex-verslaafde’ als geen ander wanneer cliënten logen of wat er nu echt speelde. Tieners liepen met hem weg en Nederland sloot Keith in de armen. Totdat in december 2010 in een krantenbericht verscheen dat Bakker een aantal van zijn vrouwelijke cliënten seksueel misbruikt zou hebben. De zaak werd onderzocht, kwam voor de rechter en die veroordeelde hem tot vijf jaar cel. Zijn straf zit er nu op.

In het groot portretinterview is onder meer te lezen dat er niet veel meer over is van de bravoureachtige man, die Keith was. We maken kennis met een beschadigd man, maar ook met een man met oprechte spijt. Zo vertelt hij onder andere dat hij zichzelf haat vanwege de fouten die hij gemaakt heeft. En: ‘Ik zorgde ervoor dat anderen weer gelukkig werden, maar zelf was ik suïcidaal.’

Keith Bakker deed zijn verhaal exclusief voor Lef Magazine. Lef Magazine is een publiekstijdschrift, dat sinds drie jaar bestaat, voor verslaafden in herstel (ex-verslaafden) en hun naasten en heeft onder meer als doelstelling het destigmatiseren van het begrip verslaving. Om op die manier het taboe rondom deze aandoening te verminderen.
Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen