Onderzoek bij vrijwilligers met nieuw vaccin tegen ebola uit voorzorg stil gelegd

Array

Klinische onderzoek bij vrijwilligers met een ebolavaccin zijn stilgelegd, nadat vier van de 59 vrijwilligers hadden geklaagd over gewrichtspijnen in hun handen en voeten. Volgens de universiteit van het ziekenhuis in het Zwitserse Genève gaat het om een voorzorgsmaatregel. De proefpersonen maken het goed. Ze worden regelmatig onderzocht door een medisch team. Het vaccin wordt ontwikkeld door de het Duitse Merck and NewLink. De experimenten zullen worden hervat zodra duidelijk is dat de gewrichtsklachten geen kwaad kunnen en van tijdelijke aard zijn.

vaccinHet onderzoek is een van de proeven die wereldwijd worden gedaan om een vaccin te maken. Het onderzoek wordt begin januari met maximaal vijftien proefpersonen hervat, als zeker is dat de gewrichtspijnen ”goedaardig en tijdelijk” waren. Behalve Merck and NewLink werken ook de farmaceuten GSK, GlaxoSmithKline en Johnson and Johnson aan een vaccin tegen ebola.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen