Terugblik op VMS veiligheidsprogramma

Array

Het VMS veiligheidsprogramma ‘voorkom schade, werk veilig’ is een uniek programma binnen de Nederlandse ziekenhuizen en umc’s. Een grootschalig programma dat door de veldpartijen NVZ, NFU, OMS, V&VN en in samenwerking met VWS in het leven is geroepen, en heeft geleid tot een enorme verbetering van de patiëntveiligheid in de Nederlandse zorg.

Hierover is een film gemaakt. Daarin kijken de vier veldpartijen en de minister van VWS terug op de unieke en jarenlange samenwerking om te komen tot één veiligheidsmanagementsysteem en patiëntveilige zorg. Bedoeld om ziekenhuizen en umc’s op een structurele wijze hun veiligheidsbeleid up-to-date te laten brengen en houden.

onveilig22En om de potentiële risico’s op voorhand in kaart te brengen en te verbeteren. De film zoomt in op het proces en laat zien dat de veiligheid in de ziekenhuizen en umc’s aanzienlijk kon verbeteren door een nationaal programma waaraan alle ziekenhuizen meedoen. De film wordt onder meer in het buitenland ingezet als voorlichtingsmiddel over de kracht van een nationaal programma.

Bron: NFU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen