Zorg op maat met thuisdialyse vanuit het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Vanaf november hebben dialysepatiënten via het Jeroen Bosch Ziekenhuis de mogelijkheid om thuis in hun eigen vertrouwde omgeving te dialyseren. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is het eerste ziekenhuis in de regio dat op deze manier thuishemodialyse aanbiedt.

Bij de keuze voor thuisdialyse kunnen patiënten onder behandeling blijven bij hun eigen nefroloog en in hun vertrouwde ziekenhuis. Ook de benodigde trainingen worden in het Jeroen Bosch Ziekenhuis verzorgd. Patiëntgerichtheid staat hierbij centraal. De zorg wordt zoveel mogelijk per patiënt aangepast aan wensen en mogelijkheden.

thuisdialyseThuis is het voor patiënten mogelijk om begeleiding van een dialyseverpleegkundige te krijgen of de behandeling samen met een partner of familielid te doen. Het dialysecentrum wil haar patiënten goed voorlichten over alle mogelijkheden en een totaalpakket kunnen aanbieden. Daarnaast kiezen er landelijk steeds meer patiënten voor thuisdialyse. Door alles zelf in de hand te houden kan het Jeroen Bosch Ziekenhuis deze trend volgen.

Gezonde nieren
De thuishemodialyse is opgezet door het dialysecentrum in samenwerking met Gezonde Nieren, een onafhankelijke en landelijk opererende organisatie op het gebied van preventie en behandeling van chronische nierschade. Op dit moment werkt het Jeroen Bosch Ziekenhuis met Gezonde Nieren samen in een pilot, met de intentie onderdeel te worden van een landelijk netwerk van instellingen met excellente zorg op het gebied van nefrologie en dialyse.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot opleidingsziekenhuis in de regio
’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. De wortels van het ziekenhuis gaan terug tot 1274. In 2011 is een nieuw ziekenhuis betrokken in ‘s-Hertogenbosch waar een breed palet van voortreffelijke zorg wordt geboden. Daarbij staan vier kernwaarden centraal: veilig, gastvrij, open en vernieuwend. Met ruim 240 medisch specialisten, verdeeld over 29 specialismen, is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische medische, verpleegkundige en paramedische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen, medisch specialisten, verpleegkundigen en andere zorgverleners in Nederland. Bijzondere aandachtsgebieden zijn minimaal invasieve (robot)chirurgie en ketenzorg. Samenwerken met zorgpartners in de regio en in de zorgketen staat bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis bovenaan. ‘Werken uit het hart’ is het devies bij het streven het meest patiëntveilige en patiëntgerichte ziekenhuis van Nederland te zijn.

Recente artikelen