Nieuwe leden raad van advies IGZ

Array

bestuurDe raad van advies van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) krijgt er in 2015 drie nieuwe leden bij. Ook vertrekt een van de huidige leden: Karen Gerbrands. Komend jaar komt de raad vier keer samen met de inspecteur-generaal bijeen.

In 2015 sluiten de volgende leden aan:

Eveline Wouters
Eveline Wouters is afgestudeerd als arts en epidemioloog en gepromoveerd op aspecten van de kwaliteit van leven bij obesitas, en is geïnteresseerd in chronische gezondheidsproblematiek. Wouters is lector van het lectoraat Health, Innovations and Technology (HIT) bij Fontys Paramedische Hogeschool en tevens docent HR masteronderzoek opleiding Physician Assistent.

Daarnaast is Wouters lid Raad van Toezicht bij Brabantzorg, lid Programmaraad Zorgvernieuwing Psychogeriatrie, voorzitter van Fontys Commissie Ethiek van Onderzoek en lid van de commissie Innovative Medical Devices Initiative (IMDI) en onderzoeksorganisatie ZonMW.

Marlies Veldhuijzen van Zanten
Marlies Veldhuijzen van Zanten is arts op het gebied van ouderengeneeskunde en was van oktober 2010 tot november 2012 staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het kabinet-Rutte I. Veldhuijzen van Zanten is momenteel lid van Raad van toezicht Stichting Beheer Geboortezorg Rotterdam, lid van Raad van Commissarissen Beweging 3.0 Amersfoort, lid van Raad van Toezicht Respect Zorg Den Haag en lid van Raad van advies CVA kennisnetwerk Nederland.

Naast deze functies is Veldhuijzen van Zanten ook actief in verschillende comités, de Saal van Zwanenberg stichting, het Jan Brouwerfonds en is zij Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand.

John Froger
John Froger heeft in de afgelopen 35 jaar een brede ervaring opgebouwd als bestuurder en adviseur in de publieke sector en is sinds 2008 adviseur voor Froger CIO-Consultancy. Daarnaast is Froger lid van de volgende adviesraden: Review Board Nederlandse politie, Raad van advies Rijkswaterstaat en adviesraad Vernieuwingsprogramma Informatievoorziening Dienst Justitiele Inrichtingen.

Vertrek Karen Gerbrands
Karen Gerbrands stapt uit de raad en keert terug naar de Tweede Kamer.

Rol en taken
De raad adviseert de inspecteur-generaal over strategische vraagstukken en de ontwikkeling van de organisatie. In een open discussie legt de raad de verbinding tussen de inspectie en de ontwikkelingen en behoeften uit de politiek en het zorgveld. De raad bestaat daarom uit mensen die vanuit relevante kennis, ervaring en achtergrond, de overwegingen en voornemens van de IGZ kunnen toetsen en daarover kunnen adviseren. De volledige samenstelling van de Raad is te vinden op de ‘Wie is wie’-pagina.

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen