Nieuwe app voor mensen met vermoeidheid, stress en burnout

Array

stresshormoonVoor mensen die last hebben van vermoeidheid, stress en burnout is vandaag een nieuwe app op de markt gekomen. De app, genaamd ‘Pocket Energy’, is specifiek gemaakt om mensen met chronische vermoeidheids-, stress- en pijnklachten meer grip te laten krijgen op hun gezondheid en welzijn.

In Nederland lopen ongeveer een miljoen mensen rond met burnoutklachten, terwijl  nog eens enkele honderdduizenden Nederlanders een chronische aandoening hebben die gepaard gaat met aanhoudende vermoeidheid, stress en/of pijn. De klachten die deze mensen ervaren leiden meestal tot substantiële beperkingen in hun dagelijks leven. Ze voelen zich vaak machteloos, te meer omdat de oorzaak en behandeling van hun klachten niet altijd bekend en eenduidig zijn. De PocketEnergy app biedt deze mensen een hulpmiddel om meer inzicht in en controle over hun fysieke en mentale grenzen te krijgen en zo hun energiebalans te verbeteren.

Mensen die de app gebruiken, kunnen hun klachten in kaart brengen om er lessen uit te trekken voor de optimale inrichting van hun leven. Gebruikers worden elke dag gevraagd hun activiteiten bij te houden en hun fysieke en mentale gezondheidstoestand te evalueren. De app legt vervolgens verbanden tussen de dagelijkse bezigheden en de energiebalans. Met behulp van uitgebreide statistieken krijgen gebruikers praktische tips aangereikt om de veranderingen te realiseren die ervoor zorgen dat ze zich energieker voelen en met meer vertrouwen naar de toekomst kunnen kijken.

De PocketEnergy app is ontwikkeld door René Kuijlenburg, die zelf zeven jaar geleden de diagnose chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/CVS) kreeg. De oplossingen die hij uiteindelijk vond om zijn leven weer op de rails te krijgen hebben geleid tot de ontwikkeling van de app: ‘Ik had het gevoel dat mensen met dezelfde of vergelijkbare klachten baat konden hebben bij mijn benadering. PocketEnergy werkt als een persoonlijke coach die altijd aan je zijde is. Als je je grenzen wilt leren kennen, een gezondere balans wilt vinden, genoeg hebt van je klachten en meer energie wilt ervaren, dan kan de app je op weg helpen.’

De PocketEnergy app is vanaf vandaag officieel te downloaden voor iOS in de App Store van Apple. De applicatie is de eerste twee weken gratis te downloaden, daarna kost het downloaden van de app €3,59. Een Android-versie komt binnenkort ook beschikbaar.

Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen