Zeker één cliënt Pivot voor zo’n 40.000 euro gedupeerd

0
537

De Zwolse zorginstelling Pivot heeft gefraudeerd met het PGB van in elk geval één cliënt. Meer gedupeerden worden niet uitgesliten, zo meldt de Stentor. Afgelopen maandagvond is er in het programma van SBS6 ‘Onopgeloste Zaken’ aandacht besteed aan meerdere onderzoeken en voor één cliënt kan nu met zekerheid worden vastgesteld dat er voor zo’n 40.000 euro aan zorg is gedeclareerd terwijl die zorg nooit geleverd is. Gedupeerde Anne Huisman heeft nu een schuld van 40.000 euro boven. Onopgeloste Zaken heeft de zaak onderzocht en is er achter gekomen dat er gefraudeerd is met haar PGB-rekening.

fraudeHet Zorgkantoor Achmea in Zwolle doet al enkele maanden onderzoek naar de zorgdeclaraties van Pivot. Het bedrijf zou handtekeningen van cliënten onder declaraties hebben vervalst en veel te hoge rekeningen hebben ingediend.

Zorgkantoor Achmea heeft de fraude inmiddels gemeld bij de brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland, die de zaak kan aankaarten bij het Expertisecentrum Zorgfraude Bestrijding van het ministerie van VWS, een fraudeplatform waar onder meer de FIOD, Inspectie SZW en het Openbaar Ministerie zijn aangesloten.