Nieuwe samenstelling raad van toezicht Intrakoop per 1 januari

0
394

Ervaren bestuurders Joppe, Boot en Mulder benoemd als nieuwe leden RvT Intrakoop
Intrakoop heeft per 1 januari drie nieuwe leden in de Raad van Toezicht. Met de benoeming van Anne Mulder (Tweede Kamerlid namens de VVD), Jacqueline Joppe (bestuurder van de Zorggroep Elde) en Linda Boot (bestuurder Pameijer) krijgt Intrakoop opnieuw ervaren (zorg)bestuurders als toezichthouders. Intrakoop is de inkoopcoöperatie van de zorg en ondersteunt bijna 600 zorgorganisaties met meer dan 7.000 locaties op inkoopgebied voor energie, eten & drinken, facilitair en medisch. Intrakoop is onafhankelijk en werkt zonder winstoogmerk.

business-zakenJacqueline Joppe vertegenwoordigt in de raad de verpleeg- en verzorgingshuizen en Linda Boot de gehandicaptenzorg. Samen met Anne Mulder zijn zij tijdens een ledenvergadering door de Intrakoop-leden benoemd. Per 1 januari 2015 hebben zij Frank Staal, Jan Tromp en Durk Kooistra opgevolgd. Hans den Hollander (lid Raad van Bestuur Tergooi) is sinds 1 januari voorzitter van de Raad van Toezicht. Bertine Lahuis (voorzitter Raad van Bestuur van Karakter) is nu vicevoorzitter en Jan Telgen (hoogleraar inkoopmanagement) blijft lid van de Raad van Toezicht.

Anne Mulder is lid van de Tweede Kamer en namens de VVD woordvoerder Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Van 2010 tot 2014 was hij woordvoerder Volksgezondheid, Welzijn en Sport geweest. Zijn portefeuille bevatte onder meer de curatieve zorg en de zorgverzekeringswet. Mulder: “Intrakoop staat voor de uitdaging om goede zorg betaalbaar te maken. Door het Kamerlidmaatschap besef ik dat er veel druk op zorginstellingen staat. Ik wil graag een bijdrage leveren aan het discours van Intrakoop om met een sterke (markt)positie midden in de samenleving te staan.”

Jacqueline Joppe is voorzitter van de Raad van Bestuur Zorggroep Elde en vicevoorzitter van het bestuur van Actiz. Daarnaast is zij lid van de Raad van Toezicht bij GGZ instelling Lievegoed. Joppe: “Door gezamenlijke inkoop kunnen we geld vrijspelen voor handen aan het bed.”

Linda Boot is bestuurder van Stichting Pameijer: “Inkoop wordt te vaak over het hoofd gezien als strategische functie. Als je ziet hoe groot het inkoopvolume van ons soort organisaties is, dan kun je daar zeker in tijden van bezuiniging echt het verschil maken. En dan heb ik het over zowel geld als kwaliteit.”

Bron: Intrakoop

Vorig artikelAfspraak in het ziekenhuis? Controleer vooraf uw verzekering!
Volgend artikelDe patiënt van de kinderpornopsychiater
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.