St. Anna Ziekenhuis organiseert informatieavond over orgaandonatie

Array

Op dinsdag 10 februari 2015 van 19.15 tot 21.30 uur organiseert het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop een informatieavond over orgaandonatie. Op het programma staan de persoonlijke verhalen van een levergetransplanteerde en een nabestaande van een orgaandonor. Ook worden ethische dilemma’s rond donatie behandeld en is er uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen aan de aanwezige transplantatie coördinator.

orgaandonatieProgramma

19.15 uur            Ontvangst

19.30 uur            Persoonlijk verhaal levergetransplanteerde en nabestaande van orgaandonor

20.25 uur:             Pauze

20.40 uur:             ‘Ethische dilemma’s rond donatie’ door geestelijk verzorger St. Anna Ziekenhuis

21.05 uur:            Vragenronde

21.30 uur:            Afsluiting

De avond vindt plaats in het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop in vergaderzalen A en B (route 59).

Aanmelden
In verband met de organisatie is het nodig dat geïnteresseerden zich vooraf aanmelden via www.st-anna.nl/aanmelden-activiteiten of bij de afdeling patiëntenvoorlichting via telefoon:

040-286 4874.

Registeren als donor: Ja of Nee
Ruim 5,8 miljoen mensen in Nederland hebben al vastgelegd of ze na overlijden hun organen en weefsels willen doneren. Zo’n 3,5 miljoen Nederlanders zeggen ‘Ja’. Toch sterven per jaar ongeveer 150 mensen op de wachtlijst terwijl ze wachten op een nieuw orgaan.

Donorregistratie is erg belangrijk, of het nu ‘Ja’, ‘Nee’ of aan de nabestaanden is. Registratie zorgt ervoor dat nabestaanden op een emotioneel moment hierover geen besluit hoeven te nemen. Wanneer nabestaanden niet weten wat de overledene wilde, zeggen zij vaak nee tegen donatie.

Bron: St. Anna Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen