UMC Groningen en De Ommelander Ziekenhuis Groep kunnen verder met overnameplannen

Array

overname samenVoor de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) kan het Universitair Medisch Centrum Groningen en De Ommelander Ziekenhuis Groep doorgaan met hun plannen om samen te gaan.

De concentratie moet vervolgens nog door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) worden beoordeeld op gevolgen voor de concurrentie.

De NZa geeft aan dat er sprake is van een zorgvuldige voorbereiding door beide partijen waarbij effecten van de concentratie in kaart zijn gebracht en zorgvuldig overwogen. Ook zijn alle betrokkenen (bijvoorbeeld cliëntenraden en personeel) geraadpleegd én is duidelijk dat de cruciale zorg (bijvoorbeeld crisishulp en acute verloskunde) geborgd is.

Sinds 1 januari 2014 voert de NZa een ‘zorgspecifieke fusietoets’ uit bij een concentratie van zorgaanbieders. Deze toets is zuiver procedureel met uitzondering van het onderdeel cruciale zorg.

Bron: NZa

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen