Vakantiedialysecentrum Meander op NVN-Vakantiebeurs

Dialysecentrum De Eemhof Mw.FesslDialysepatiënten kunnen zaterdag 24 januari a.s. kennismaken met het van Niercentrum Midden-Nederland. Een aantal dialyseverpleegkundigen is dan te vinden in de stand van Meander op de vakantiebeurs van de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN). Het vakantiedialysecentrum ligt in de jachthaven van Center Parcs De Eemhof in Zeewolde. Dialysepatiënten kunnen hier tijdens hun vakantie terecht voor hun dialyse.

Het vakantiedialysecentrum ligt pal aan het water en biedt een mooi uitzicht over het Eemmeer en jachthaven Marina De Eemhof. Het vakantiedialysecentrum is in 2011 geopend en wordt inmiddels goed bezocht door dialysepatiënten tijdens hun vakantie. “Dialysepatiënten moeten in de meeste gevallen drie keer per week naar het ziekenhuis voor hun behandeling. Ook in de vakantie, vandaar de term vakantiedialyse. Mensen kunnen een huisje huren in Center Parcs, met hun boot aanmeren in de jachthaven of elders in de omgeving verblijven. Hun dialysebehandeling vindt dan plaats in ons vakantiedialysecentrum. In overleg kunnen we de dialysetijden zoveel mogelijk aanpassen aan het vakantieritme”, vertelt Nel Baas, manager van het Meander Niercentrum.

Het vakantiedialysecentrum trekt niet alleen vakantiegangers uit Nederland, maar uit ook omringende landen. Mevrouw Fessl uit Duitsland dialyseerde vorig jaar zomer in het vakantiedialysecentrum en reageert enthousiast: “De vrijheid, het prachtige uitzicht op de bootjes en het water vanuit de dialysestoel, de persoonlijke aandacht en goede verzorging: dit is echt vakantie voor mij.”


De NVN organiseert jaarlijks een vakantiebeurs voor dialysepatiënten over vakantiemogelijkheden in binnen- en buitenland. De vakantiebeurs vindt plaats op zaterdag 24 januari in Amsterdam. Meer weten? Kijk op www.meandervakantiedialyse.nl of opwww.nvn.nl/vakantiebeurs2015.

Meander Niercentrum Midden-Nederland
Het leven van mensen met nierproblemen verandert ingrijpend als zij gedialyseerd moeten worden. Hun eigen nieren kunnen het bloed onvoldoende zuiveren, waardoor afvalstoffen in het bloed blijven. Patiënten moeten dan drie keer per week enkele uren aan een dialyseapparaat. In het Niercentrum Midden-Nederland bundelen Meander Medisch Centrum en ziekenhuis St Jansdal de zorg voor dialysepatiënten in de regio Midden-Nederland. Het Niercentrum Midden-Nederland heeft drie dialysecentra: in Amersfoort, Harderwijk en Zeewolde.

Over Meander Medisch Centrum
Meander Medisch Centrum heeft de ambitie om elke dag de beste zorg te leveren. Iedere patiënt kan rekenen op klantvriendelijke, deskundige en betrouwbare zorg. Meander Medisch Centrum is een topklinisch ziekenhuis, heeft medische opleidingen voor veel specialismen in huis en verricht veel wetenschappelijk onderzoek. De zorg in Meander is hooggespecialiseerd en gebaseerd op de nieuwste medische inzichten.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen