Deskundigen NFI in uitzending Opsporing Verzocht

Array

dna1Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan een oude zaak, waarin het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) opnieuw onderzoek zal verrichten. Het gaat om de zaak die draait om de dood van de 53-jarige Les Strijder in 2002.

De politie heeft nieuwe aanwijzingen dat er mogelijk sprake is van een misdrijf en heeft het NFI gevraagd om aanvullend DNA-onderzoek te verrichten in de zaak. In Opsporing Verzocht legt oonder andere DNA-deskundige Lex Meulenbroek uit dat met de huidige, verfijnde technieken, nu mogelijk meer informatie uit veiliggestelde DNA-sporen kan worden gehaald.

Nieuwe informatie
Strijder werd in de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 november 2002 dood gevonden op de parkeerplaats Bosberg, langs de A27 nabij Hilversum. De omstandigheden waaronder het slachtoffer werd gevonden, waren verdacht. Het politieonderzoek liep destijds vast wegens een gebrek aan bewijs en getuigen. Op basis van nieuwe informatie onderzoekt de politie deze zaak opnieuw.

Sectie
De forensisch-patholoog van het NFI concludeerde na sectie dat de man overleed als gevolg van fatale hartritmestoornissen. De politie houdt er rekening mee dat het slachtoffer in een stressvolle situatie is gekomen, waardoor deze hartritmestoornissen werden veroorzaakt.

In de uitzending van Opsporing Verzocht geeft forensisch-patholoog Vidija Soerdjbalie van het NFI een toelichting op de bevindingen uit het sectierapport.

Opsporing Verzocht wordt elke dinsdagavond uitgezonden om 20.30 uur op NPO1.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen