HagaZiekenhuis viert eerste oplevering nieuwbouw Leyweg

Array

Op maandag 12 januari 2015 leverde bouwcombinatie VolkerWesselsHaga het eerste deel van de nieuwbouw van het HagaZiekenhuis, locatie Leyweg, op. Het gaat om de 2e etage van het hightech operatiecomplex. In opdracht van VolkerWesselsHaga maakte MVSA het ontwerp voor de nieuwbouw.

Het ontwerpen van de nieuwbouw op de Leyweg begon in 2011. De sloop van de oude gebouwen werd eind 2012 afgerond, waarna in mei 2013 begonnen kon worden met de bouw. Op 12 januari 2015 vond de oplevering plaats van de eerste nieuwe afdeling, de tweede verdieping van het OK-complex. Half maart verhuist het gehele OK-complex naar de nieuwbouw. Eind april verhuizen de laatste afdelingen van de Sportlaan naar de nieuwbouw, waaronder het Juliana Kinderziekenhuis, het Haga Juliana Geboortecentrum, het Geboortehotel en het Ronald McDonaldhuis. Daarna is de nieuwbouw compleet en volledig operationeel.

haga ziekenhuis nieuwbouw leyweghaga ziekenhuis nieuwbouw leyweg“De medewerkers van de nieuwe afdelingen waren nauw betrokken bij het voorbereidingsproces,” zegt Chiel Huffmeijer, voorzitter Reinier Haga Groep. “Zij hebben hard gewerkt om de bouwplannen samen met de ontwerper en bouwer tot in de kleinste details uit te werken. Bijvoorbeeld ‘welke afdelingen moeten dicht bij elkaar liggen om de patiëntenlogistiek zo efficiënt mogelijk te laten verlopen?’ en gedetailleerder ‘waar moeten de zuurstofaansluitingen komen?’. Tegelijkertijd ging de zorg voor de patiënten in de kliniek gewoon door. Ik ben er trots op hoe iedereen zich hiervoor heeft ingezet. Het resultaat is geweldig. We hebben voor alle patiënten in regio Haaglanden een prachtig ziekenhuis gerealiseerd.”

OK-complex

Het hightech OK-complex op de tweede etage bestaat uit zes operatiekamers, waaronder een spoedoperatiekamer voor bijvoorbeeld keizersneden, een OK voor hartoperaties en twee extra grote operatiekamers. Daarnaast bevinden zich op deze verdieping ook twee angiokamers. Een van de grotere OK’s is een hybride OK. Deze combineert een operatiekamer met beeldvorming (röntgengrafie). Daardoor worden steeds fijnmazigere operaties onder 3-D röntgendoorlichting mogelijk. De monitoren hangen aan het plafond en kunnen in alle mogelijke posities worden gedraaid. Een groot voordeel voor de chirurg die de beelden in een oogopslag kan bekijken. De operatiekamers met de 3D-röntgenapparatuur stelt de operateur in staat om via driedimensionale beelden bijvoorbeeld een tumor tijdens de operatie exacter te lokaliseren en te verwijderen via minimale invasieve chirurgie. De nieuwe techniek is in de toekomst voor steeds meer operaties toepasbaar in het HagaZiekenhuis.

Meer afdelingen

Op de eerste etage komt het Dagcentrum vlak naast de poliklinische operatiekamers. De operatiekamers voor het Juliana Kinderziekenhuis bevinden zich ook op dezelfde etage als de verpleegafdelingen. Op de begane grond in de nieuwbouw komen de poliklinieken van gynaecologie, hematologie, anesthesiologie (preklinisch onderzoek en pijnpoli),  oncologie, de dagbehandeling Infusietherapie en de fysiotherapie.

Bron: HagaZiekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen