ZorgnaZorg regelt transfers patiënten tussen ziekenhuis en verpleeghuis

0
392

Bij een door UMCG, Martini Ziekenhuis en Zorggroep Groningen gezamenlijk georganiseerd seminar is vandaag de Coöperatie ZorgnaZorg opgericht. Deze coöperatie gaat in Noord-Nederland de transfers van patiënten regelen tussen ziekenhuis en verpleeghuis.

2831832731

ZorgnaZorg is enkele jaren geleden als project gestart. Het doel was om de patiëntentransfers tussen ziekenhuis en verpleeghuis beter te organiseren. Door deze samenwerking is in de afgelopen jaren veel verbeterd in deze transfers. Vraag en aanbod zijn op een plaats bij elkaar gekomen. Een patiënt krijgt hierdoor de juiste zorg door de juiste zorgaanbieder op het juiste tijdstip. Daardoor liggen patiënten niet nodeloos lang in een ziekenhuisbed. Daarmee kan de revalidatie van de patiënt eerder starten en is de kans op infecties kleiner. Verder heeft dit geleid tot een kortere ligduur in ziekenhuizen. Bovendien verloopt de overdracht van de gegevens van de patiënt nu beter. Ook hebben de ziekenhuizen meer zicht op de uithuisplaatsingen gekregen dan voorheen.

Inmiddels is sprake van een succesvolle regionale samenwerking: alle ziekenhuizen en verpleeghuizen in Groningen en een groot aantal in Drenthe doen mee. Deze samenwerking wordt gestructureerd in de Coöperatie ZorgnaZorg waarbij de huidige deelnemers lid worden van de coöperatie. Door de ‘open’ constructie van de coöperatie kunnen andere zorgaanbieders zich later aansluiten. Bij het symposium waren ongeveer 150 professionals en managers uit de zorg aanwezig.

Vorig artikelTv-premiere Shit! de film op 8 februari 2015
Volgend artikelNieuwe hoogleraar Huisartsgeneeskunde zet zich in voor eHealth
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.