De Monitor vindt nieuwe zorgverlener met zedenveroordeling die doorwerkt

0
302

tuchtrechtGisteren heeft de redactie van De Monitor weer een tip binnen gekregen. Dit keer van een jonge vrouw die als kind slachtoffer is geworden van een zedenmisdrijf. Zij zegt dat haar dader tot op de dag van vandaag werkzaam is als zorgverlener. Uit onderzoek van De Monitor blijkt dat de informatie klopt. Dus weer een zorgverlener die veroordeeld is voor een ernstig zedendelict bij wie niet door een tuchtrechter is afgewogen of hij nog wel patiëntenzorg kan blijven verlenen, na veroordeeld te zijn voor zo’n delict. De Monitor zoekt de zaak verder uit. 

Of het zal leiden tot nieuwe Kamervragen lijkt onwaarschijnlijk. Naar aanleiding van de recente berichtgeving over Van R. zijn al Kamervragen met dezelfde strekking  in de Tweede Kamer aan de minister gesteld. De politiek wacht nu eerst op beantwoording daarvan.