Stipte komt met gesproken ondertiteling

Array

Vanaf vandaag biedt internetprovider Stipte uit Lelystad een speciale audiomogelijkheid aan waarbij de ondertiteling van TV-programma’s wordt voorgelezen. De gratis dienst ‘Gesproken Ondertiteling’ is vooral bedoeld voor visueel gehandicapten die moeite hebben met buitenlandse talen en kijkers met een leesbeperking (b.v. dyslectici).

De nieuwe dienst is beschikbaar voor klanten die met ITV Family gebruik maken van de interactieve diensten van Stipte. Vooralsnog is de dienst beschikbaar op de HD-kanalen van NPO, 1, 2 en 3, waarop de gesproken ondertiteling via een extra geluidsspoor mogelijk wordt gemaakt.

stipteHet volgen van TV-programma’s is voor mensen die slecht of niet kunnen zien erg moeilijk. Vooral de ondertiteling van buitenlandse programma’s is niet of nauwelijks te volgen. Met Gesproken Ondertiteling (GO) biedt Stipte mensen met een visuele- of leesbeperking de mogelijkheid om de programma’s toch te volgen.

GO van Stipte is te beluisteren zonder aanpassing van de TV-ontvanger. Via het extra kanaal van de HDTV-uitzending wordt de ondertiteling gesproken door een zeer goed verstaanbare computerstem. Huisgenoten kijken en luisteren daarbij mee met de gesproken ondertiteling.

Over Stipte
Internetprovider Stipte investeert voortdurend in de kwaliteit, flexibiliteit en het gebruiksgemak van de aangeboden (interactieve) TV-producten. Niet alleen biedt Stipte standaard het best gevulde TV-pakket van Nederland, ook technisch loopt Stipte voorop. Recentelijk nog introduceerde Stipte Network Digital Video Recording (DVR) waarmee het mogelijk is om zonder harddiscrecorder tot zes TV-programma’s gelijktijdig in de zogenaamde cloud op te nemen.

Bron: Stipte

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen