Nieuwe palliatieve badkamer in Meander Oncologisch Centrum

0
412

De palliatieve afdeling van Meander Oncologisch Centrum beschikt vanaf deze week over een palliatieve badkamer en allerlei andere extra voorzieningen om het ziekenhuisverblijf van patiënten en hun naasten zo comfortabel mogelijk te maken. Deze faciliteiten zijn mogelijk gemaakt door de stichting Vrienden van Meander en dragen bij aan de kwaliteit van leven van de patiënten. De palliatieve badkamer is gisteren, met het oog op Wereld Kanker Dag, officieel geopend.

Palliatieve zorg
Op de palliatieve afdeling, onderdeel van het Oncologisch Centrum, verblijven patiënten die niet lang meer te leven hebben.

Opening palliatieve badkamerDe palliatieve badkamer is ingericht met een hoog-laagbad dat is aangepast op de behoeften van mensen in hun laatste levensfase. Ook is er muziek en sfeerverlichting in de badkamer. Voor deze groep patiënten is het heel ontspannend om een bad te nemen. Voor ernstig zieke patiënten is het voor hun welzijn belangrijk dat er familie in de buurt is. Speciaal voor hen zijn familiekamers ingericht waar ze elkaar kunnen ontmoeten en zich even kunnen ontspannen tijdens een zwaar ziekteproces.

Extra comfort
Meander Medisch Centrum doet er alles aan om het verblijf in het ziekenhuis zo comfortabel mogelijk te maken. Dat geldt in het bijzonder voor mensen die vanwege de behandeling van kanker in het ziekenhuis verblijven. Een comfortabele omgeving helpt mensen om de vaak belastende behandeling van kanker te volgen. De oncologische afdelingen zijn daarom net even extra ingericht dan de standaardafdelingen. Zo is er op de afdeling een Infotheek te vinden waar patiënten en hun naasten terecht kunnen voor aanvullende informatie over hun ziekte. In de lounge op de afdeling zijn comfortabele leesstoelen geplaatst. De aankleding van het Meander Oncologisch Centrum is mogelijk gemaakt door o.a. Fonds Nuts Ohra, PrivaZorg Eemland, Roparun en Monuta Charity Foundation. Zij ontvingen in het kader van Wereldkankerdag een roze vriendschapsroos.

Meander Oncologisch Centrum
In Meander is de zorg voor oncologische patiënten optimaal georganiseerd in Meander Oncologisch Centrum. Meander Medisch Centrum is gespecialiseerd in de behandeling van kanker. Jaarlijks biedt Meander zorg aan 1600 nieuwe patiënten die met deze ingrijpende ziekte te maken hebben. De oncologische zorg in Meander beschikt over diverse kwaliteitskeurmerken, zoals het roze lintje van de Borstkanker Vereniging Nederland en vinkjes in de Patiëntenwijzers darmkanker, prostaatkanker en bloed- en lymfeklierkanker.

Bron: Meander Medisch Centrum

Vorig artikelNext generation sequencing: van wens naar werkelijkheid
Volgend artikelSlim milieuscherm op gevel Jeroen Bosch Ziekenhuis
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.