Rekwisiet Ronald Goedemondt levert 2.400 euro op voor het Diabetes Fonds

Ronald GoedemondtCabaretier Ronald Goedemondt bood onlangs het tapijt uit zijn voorstelling De R van Ronald ter veiling aan. De opbrengst schonk hij aan het Diabetes Fonds.

Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds: “Wij waarderen Ronalds gebaar uiteraard enorm. We besteden dit mooie bedrag graag aan onderzoek naar betere behandelingen en genezing van diabetes. Dat is ook hard nodig, aangezien al 1 miljoen Nederlanders diabetes hebben, en er duizend patiënten per week bij komen.”

Ronald Goedemondt speelde in twee jaar tijd ruim 130 keer op hetzelfde handgeknoopte tapijt. Op de veiling leverde dit bijzondere rekwisiet onlangs 2.400 euro op. Van tevoren kondigde Goedemondt al aan dat de opbrengst bestemd was voor het Diabetes Fonds.

Over het Diabetes Fonds
Het Diabetes Fonds werkt aan oplossingen voor diabetes en is de grootste financier van diabetesonderzoek in Nederland. Sinds de oprichting in 1978 investeert het  Diabetes Fonds in fundamenteel en toegepast onderzoek naar een beter en gezonder leven voor mensen met diabetes. In Nederland hebben 1 miljoen mensen diabetes. Bij diabetes heeft het lichaam moeite om de bloedsuiker normaal te houden. Als de bloedsuiker jarenlang te hoog is, lijdt het lichaam daaronder. En dat heeft ernstige gevolgen: hartaandoeningen, slechter zien of blind worden, beschadiging van nieren en zenuwstelsel.