Nieuwe service van Meander Moeder Kind

zwangere-buikBaby echo op smartphone
De Baby2B app is er nu speciaal voor zwangere vrouwen. Zij hebben er profijt van als ze onder behandeling staan in Meander Medisch Centrum. Op hun smartphone zien ze de echo’s van hun kindje, die in het ziekenhuis zijn gemaakt.

Tijdens de zwangerschap zijn er verschillende momenten waarop bij zwangere vrouwen een echo wordt gemaakt. Via een speciale app biedt Meander Moeder Kind hen de mogelijkheid om deze echobeelden thuis te bekijken of te delen met familie en vrienden. Daarnaast biedt de app de mogelijkheid om de hartslag van de baby te beluisteren en een persoonlijk dagboek te maken met tekst, beeld, geluid en eigen notities.

Gynaecoloog Willem Schöls is blij met de app. “Hiermee komt er eindelijk een einde aan de zwart-wit printjes die na verloop van tijd vervagen. Nu kunnen we voldoen aan de vraag van vele zwangere vrouwen om de echo digitaal aan te bieden. Ze hebben daarmee een kwalitatief goede en blijvende herinnering aan de belangrijke momenten in hun zwangerschap”.

De Baby2B app is eenvoudig in gebruik. Zwangere vrouwen kunnen de app aanvragen op de polikliniek Verloskunde. Meer informatie over de wijze van aanbieden, de werking en de beveiliging van de beelden is te vinden op www.meandermoederkind.nl onder de knop Patiënten informatie. Het ziekenhuis biedt deze service aan in samenwerking met MyBaby2B en Buro Medische Automatisering.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen