Nederland griept door. Vlaanderen griepvrij.

ziek griep vrouwIn Nederland heerst nog steeds een griepepidemie. Hoewel het aantal griepachtige ziektebeelden afgelopen week wat daalde, is het aantal nog steeds ruim boven de epidemische drempel. De daling kan te maken hebben met de voorjaarsvakantie. Ook tijdens de kerstvakantie was een tijdelijke daling te zien doordat de scholen gesloten waren.

De Grote Griepmeting zag afgelopen week 114.000 griepachtige ziektebeelden in heel Nederland, ten opzichte van 145.000 de week ervoor. De epidemische drempel ligt bij 60.000 gevallen in een week. Sinds 1 november 2014 hebben nu 1,58 miljoen Nederlanders last gehad van een griepachtig ziektebeeld. Dat is 9,4% van de bevolking.

In Vlaanderen lijkt de griepepidemie zo goed als voorbij. Afgelopen week mat de Grote Griepmeting nog slechts 12.500 Vlamingen met een griepachtig ziektebeeld, wat overeenkomt met de epidemische drempel. De week ervoor waren het er nog 34.000 en de week daarvoor 81.000. Sinds 1 november vorig jaar vertoonden in totaal 495.000 Vlamingen een griepachtig ziektebeeld. Dat is 7,7% van de Vlaamse bevolking.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen