Meer dan 60% van de mensen heeft al langer dan twee jaar slaapproblemen

0
260

Slaapchallenge Fonds Psychische Gezondheid geeft handvatten voor betere nachtrust
61% van de 1.000 mensen die een slaapenquête op de site van Fonds Psychische Gezondheid invulden heeft al langer dan 2 jaar slaapproblemen. Dit is een van de uitkomsten van de enquête die de organisatie voor de Internationale Dag van de Slaap uitzette. 49% van de ondervraagden heeft doorslaapproblemen, 27% inslaapproblemen, de rest heeft andere slaapproblemen. Reden voor Fonds Psychische Gezondheid om op 9 maart een Beter Slapen Challenge te starten. Tot nu toe hebben al meer dan 5.100 mensen zich aangemeld.

slappprobleemDe Beter Slapen Challenge loopt van 9 maart tot en met 13 maart. De laatste dag is tevens de Internationale Dag van de Slaap. De challenge biedt deelnemers handvatten om beter te leren slapen. Zij krijgen opdrachten om hun slaapplek optimaal in te richten, negatieve gedachten aan te pakken en leren ook beter te ontspannen.

Lidewy Hendriks, psycholoog van Fonds Psychische Gezondheid: “Iedereen heeft andere slaapbehoeften, dus niet iedereen slaapt even lang. Wat vooral belangrijk is, is de kwaliteit van de slaap en of iemand een uitgerust gevoel heeft. Helaas geldt dat voor veel mensen die de enquête op onze site invulden niet: veel ondervraagden ervaren spanning en stress in hun leven (21%), veel van hen piekeren (18%) en anderen weten gewoonweg niet waarom ze niet goed slapen. 11% is gediagnosticeerd met een psychische aandoening en slaapt daarom niet goed. Wat de oorzaak van het slaapprobleem ook is, het is in ieder geval van belang er iets aan te doen. Een ophopend gebrek aan slaap kan andere problemen tot gevolg hebben, waardoor mensen in een negatieve spiraal terecht kunnen komen.”

Fonds Psychische Gezondheid hoopt met de challenge veel mensen te kunnen helpen beter te slapen, maar geeft ook tips voor eventuele vervolgstappen, zoals contact met zijn hulplijn Korrelatie (0900-1450 € 0,15/min, www.korrelatie.nl).

Deelnemen aan de challenge
Aanmelden voor de challenge kan tot en met 8 maart via www.psychischegezondheid.nl/slaapchallenge. Vanaf 9 maart kunnen mensen de opdrachten ook op deze site vinden.

Bron: Fonds Psychische Gezondheid

 

Vorig artikelParacetamol mogelijk minder veilig dan gedacht
Volgend artikelMaasstad Ziekenhuis ontvangt kwaliteitskeurmerk Meldcode
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.