Mevrouw prof. dr. Judith Bovée, LUMC, wint Angel Award

Array

Mevrouw prof. dr. Judith Bovée onderzoeker en patholoog in het LUMC heeft de Angel Award in de categorie medicus/wetenschapper gewonnen. Bovée heeft zich gewijd aan de diagnostiek en behandeling van zeldzame bottumoren, waarbij ze nauw samenwerkt met patiëntenorganisaties en Europese netwerken.

judith-bovee-220x220De jaarlijkse uitreiking van de Angel Awards aan personen en organisaties die zich op een bijzondere manier inzetten voor zeldzame aandoeningen, vond plaats tijdens de (inter)nationale Zeldzameziektendag in Arnhem op 28 februari jongstleden. De jury over Buvée: ‘Haar expertise wordt nationaal en internationaal zeer gewaardeerd. Zij is een gedreven onderzoekster en heeft een groot doorzettingsvermogen. Haar werk is origineel en innovatief.’

In de categorie patient werd de Angel Award toegekend aan drs. Anne-Miek Vroom.
Zij zet zich vooral als patiënt, maar ook als onderzoeker, in voor mensen met de zeldzame aandoening Osteogenesis Imperfecta; een ziekte die leidt tot broze, breekbare botten.
In de categorie media werd de Angel Award toegekend aan BNN en uitgereikt aan Gerard Timmer, algemeen directeur van BNN-VARA die BNN in 1997 samen met Bart de Graaff heeft opgericht. BNN maakt de programma’s Je zal het maar hebben en Over mijn lijk.

NFU

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen