Bescherm je ogen met een eclipsbril tijdens het kijken naar de zonsverduistering

Array

zonnestralenOp vrijdag 20 maart a.s. vindt er een zonsverduistering plaats. In Nederland kunnen we deze ook gedeeltelijk waarnemen. Het onbeschermd kijken naar een zonsverduistering kan ernstige schade aan je ogen veroorzaken. Pearle Opticiens geeft daarom vanaf maandag 9 maart 200.000 eclipsbrillen door heel Nederland weg. Op vrijdag 6 maart worden de lesbrief en de eclipsbril-uitdeelactie gelanceerd bij basisschool De Passe-Partout in Rotterdam. Daar worden dan de eerste eclipsbrillen door oogarts Tjeerd de Faber, kinder-oogarts bij Het Oogziekenhuis Rotterdam, aan de kinderen weggegeven.

Tjeerd de Faber geeft de kinderen aan de hand van de lesbrief een les over de zonsverduistering en het belang van het goed beschermen van je ogen.

De kinderen spelen de zonsverduistering zelf na ( er is een zon, een maan en een aarde!).

Waarom is het belangrijk om je ogen te beschermen tijdens de zonsverduistering?
Tjeerd de Faber: “Zowel voor kinderen als voor volwassenen is het dragen van een eclipsbril tijdens het kijken naar de zonsverduistering belangrijk. Het onbeschermd blootstellen van de ogen aan de straling uit het zonlicht beschadigt de ogen en kan op latere leeftijd zelfs oogaandoeningen veroorzaken. Kinderogen zijn zeer gevoelig voor zonlicht: de ogen zijn nog niet volledig ontwikkeld en bevatten minder pigmenten..”

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen