Athlon steunt Hulphond Nederland in verdrievoudiging organisatie

Array

geldDit is een origineel bericht van Hulphond Nederland
Mobiliteitsaanbieder Athlon verlengt wederom in 2015 haar hoofdsponsorschap van Hulphond Nederland. Athlon en Hulphond Nederland werken sinds 2010 samen met als doel om zoveel mogelijk mensen mobiel te maken en te houden. Athlon steunt hiermee de ambitie van Hulphond om aan het eind van 2017 tenminste duizend mensen per jaar te helpen met de inzet van hulphonden. Hiermee worden komende drie jaar drie keer zoveel mensen geholpen die beperkt zijn in hun mobiliteit.

Vandaag de dag ervaren honderden cliënten en hun families meer kwaliteit van leven dankzij de inzet van hulphonden van Hulphond Nederland. Naast de honden die worden ingezet voor mensen met uiteenlopende handicaps, zet de stichting sinds 2012 ook hulphonden in voor mensen met therapeutische behoeften. Dit zijn bijvoorbeeld kinderen met ernstige gedragsstoornissen, of volwassenen, zoals veteranen, met een Post Traumatisch Stress Stoornis.

Armand van Veen, Algemeen Directeur bij Athlon: “Wij bewonderen het werk dat Hulphond Nederland verricht en zijn dan ook trots hier als organisatie deel van uit te maken. Net als de stichting doet Athlon er alles aan om Nederland mobiel te maken en te houden. Vanuit deze gedeelde doelstelling is het voor ons een logische keuze onze steun aan Hulphond Nederland ook dit jaar weer te verlengen.”

Rudolph Strickwold, directeur Marketing & Commercie bij Hulphond Nederland: “Om aan de toenemende vraag naar hulphonden voor bijvoorbeeld volwassenen en kinderen met therapeutische behoeften te voldoen is veel geld nodig. Wij willen per jaar tenminste duizend mensen gaan helpen en zijn erg blij dat Athlon ons steunt in deze ambitie.”

Hulphond Nederland
Hulphond Nederland is het expertisecentrum voor het opleiden en inzetten van hulphonden voor zowel de medische als therapeutische zorg. Het expertisecentrum is gebaseerd op vier aandachtsgebieden.

– Onderzoek – Hulphond Nederland doet onderzoek om haar trainingsmethoden voor hulphonden continue te verbeteren.
– Samenwerking – Hulphond Nederland heeft samenwerkingsverbanden met zorginstellingen, universiteiten en andere organisaties waarmee expertise wordt uitgewisseld en mensen met fysieke en therapeutische behoeften optimaal worden geholpen.
– Opleidingen – Hulphond Nederland zorgt voor continue opleiding van eigen medewerkers en aankomende professionals.
– Kweekvijver – Hulphond Nederland is een kweekvijver voor talent en ideeën. Kennis wordt benut ter innovatie bij de inzet van hulphonden. Deze innovaties worden gepubliceerd of via lezingen gedeeld. Hulphond geeft kansen aan talenten en biedt stage mogelijkheden.

Hulphond Nederland is in het bezit van het kwaliteitskeurmerk van de internationale koepelorganisatie Assistance Dogs International en is bevoegd collega-hulphondenorganisaties in Europa te accrediteren. De stichting is toonaangevend in haar aanbod van verschillende soorten hulphonden en de wijze waarop zij deze professioneel inzet. De stichting plaatste in 2012 als eerste in Nederland een PTSS-hulphond bij een veteraan met een Post Traumatisch Stress Stoornis en heeft in de afgelopen twee jaar ruim 400 jongeren met eigen psychologen en therapeuten met succes geholpen. Sinds 2014 is Hulphond Nederland erkend als zorginstelling. Ambassadeur zijn: Anky van Grunsven, Monique Heijn, Anouk Smulders, Peter van Uhm, Frank van den Wall Bake, Frits Wester en Anita Witzier.

Over Athlon
Athlon is dé autoriteit op het gebied van autoleasing in Nederland. Daarnaast ontplooit zij al jarenlang innovatieve, duurzame en kostenefficiënte initiatieven op het gebied van mobiliteit. Haar missie: het leveren van de beste autoleasing- en mobiliteitsoplossingen voor de steeds veranderende behoeften van haar klanten. Naast vijf vestigingen in Nederland heeft Athlon negen vestigingen in Europa. Athlon is sinds 2006 onderdeel van DLL, een 100% dochter van de Rabobank Groep. Meer informatie vindt u op: www.athlon.nl.
Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen