Meander Medisch Centrum opnieuw erkend als topklinisch opleidingsziekenhuis

0
239

“Bovengemiddeld wetenschappelijk onderzoek, multidisciplinaire samenwerking in het Expertisecentrum Bekkenbodemproblematiek, een prachtig nieuw gebouw.” Het zijn een aantal quotes uit het positieve rapport van de visitatiecommissie van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Naar aanleiding van dit rapport heeft de STZ Meander opnieuw voor vijf jaar hun erkenning gegeven.

Anita Wydoodt, lid Raad van Bestuur van Meander, is trots op het uitstekende visitatierapport van de STZ: “Het positieve rapport bevestigt dat wij hooggespecialiseerde zorg bieden die gebaseerd is op de nieuwste medische inzichten.
Wij investeren doorlopend in onderzoek en opleiding van medewerkers om zo de kwaliteit van zorg hoog te houden en te verbeteren. De erkenning van de STZ-status is een compliment aan onze medewerkers die actief bezig zijn met opleiding, onderzoek en topklinische zorg. Door ieders inzet kunnen we als organisatie verder innoveren en de best mogelijke zorg aan onze patiënten bieden.”

Meanderhomepage272pixMeander Medisch Centrum is sinds 2010 lid van de STZ. Om erkend te blijven als lid van de STZ moeten ziekenhuizen blijvend voldoen aan hun criteria. De visitatiecommissie van de STZ is uitgebreid nagegaan of Meander voldoet aan de criteria op het gebied van opleiding en onderwijs, wetenschappelijk onderzoek en topklinische en topreferente zorg. De uitslag is positief. Meander mag zich weer voor vijf jaar STZ ziekenhuis noemen.

Bron: Meander Medisch Centrum